3plus priča peteročlane obitelji Švob iz Osijeka

3plus priča peteročlane obitelji Švob iz Osijeka

Mi smo peteročlana obitelj iz Osijeka. Tata Dražen, mama Viktorija, Noa 15 godina, Eva 9 godina i Šimun koji će uskoro napuniti 3 godine. Noa je naš uskoro srednjoškolac, nogometaš. Eva je toliko svestrana i uspješna djevojčica, za koju mislimo da može baš sve što poželi! Ide na ples, kuhanje, slikanje. Šimun je obiteljska maza, naša mala plava Pahuljica!

 

Mama koja inače radi smjene u bolnici, trenutno radi 4 h kako bi mogla što više vremena biti sa obitelji. Iako to nije financijski povoljnije, ništa ne može zamijeniti zajedničke odlaske u park i noći provedene skupa. Tempo nam je nekada bas turbo.. nakon posla kupimo djecu u školi i jaslicama, kratko odmorimo, dvoje starijih razvozimo na treninge, a mi za to vrijeme budemo u prirodi sa Šimunom.

 

 

Ono što najviše volimo je boravak u prirodi vikendima, kada smo svi kući. U autu nam je uvijek spremna torba za piknik i stvarno nam ne treba puno. Volimo odabrati područje uz vodu kako bi svi mogli sto vise uživati! Tada pričamo, lovimo ribice i žabe, zapalimo malu vatricu i na brzinu ispečeno kobasice i na kraju svima omiljeni Marshmallow!

 

Nakon svakog izleta, naša obiteljska vila Eva kaže: ovo mi je najbolji dan u životu! Koliko god da smo dugo u prirodi, nitko nijednom ne spomene da mu je dosadno ili da mu treba mobitel. Sa izletima smo krenuli jer se vodimo onim da se djeca neće sjećati igračaka koje su dobili, nego mjesta koje smo posjetili zajedno. Kad god ulovimo slobodan trenutak, trudimo organizirati i druženja sa prijateljima. Ali ipak, izlete u prirodu volimo provesti sami jer stvarno osjetimo kako se svaki put sve više povežemo.

 

 

Što se tiče organizacije kućanskih poslova, baš zbog tog užurbanog tempa i jer nas je puno, nastojimo da svi sudjelujemo i pomažemo. Naš najmanji ne može puno, ali zna i voli pospremati igračke kada završi s igrom. Najstariji sprema svoj i sekin krevet nakon ustajanja, povremeno usisa i često prazni perilice za suđe i za rublje. Što god radi, odmah posprema za sobom.

Seka nas jako voli iznenaditi spremanjem kompletnog stana kada negdje odemo. A mama i tata se stvarno nadopunjuju u kućanskim poslovima i obavezama. Ako tata kupa Šimuna, mama na brzinu pospremi, a dok ga sprema za spavanje, tata pomogne starijima sa večerom.

 

 

Kuhanje je još jedna aktivnost u kojoj svi vole sudjelovati. Tako Eva i Noa često prave palačinke ili peku jaja za večeru! Također, Noa često pričuva Šimuna ako jedno od nas radi, a seku treba odvesti na trening. U svim tim obavezama, zna se dogoditi da pomiješamo koji datum.. jednom smo otišli na rođendan u krivu igraonicu i tamo zbunjeno čekali među nepoznatom djecom jer smo od silnih obavijesti samo preletjeli preko poruke pročitali krivi naziv.

Ipak, na kraju stvarno možemo zaključiti da je sve lakše otkad nas je više, jer usprkos obavezama, nekako smo smireniji i više cijenimo vrijeme provedeno skupa jer smo tako svjesni kako brzo prolazi.

 

 

Sponzor ove 3plus priče je partner Obiteljske kartice poduzeće Albidus d.o.o. zastupnik renomiranog švicarskog brenda za proizvode za oralnu higijenu –  Curaprox. Albidus d.o.o. je obitelj Švob darivalo poklon paketom. Više o ponudi za članove pročitajte OVDJE.

 

PRIDRUŽITE NAM SE:

 

Redovni član Udruge možete postati ako se skrbite za troje ili više djece do 27 godina starosti, pristupnicu ispunite OVDJE.

 

Želite podržati aktivnosti koje će pozitivno utjecati na kvalitetu života 3plus obitelji, no ne zadovoljavate uvjete za redovno članstvo? Postanite naš podupirući član i svojom donacijom podržite stvaranje bolje kvalitete života za obitelji s više djece, OVDJE.

OSTALE 3plus PRIČE