O NAMA

NAŠA MISIJA

CILJEVI UDRUGE

OSNAŽIVANJE OBITELJI

Osnaživanje obitelji kao nositelja hrvatskog društva i hrvatske budućnosti, kroz razne programe i aktivnosti koji će obiteljima, a posebno onima s troje ili više djece, olakšati razvoj i ostvarenje potencijala svakog člana.

POBOLJŠANJE KVALITETE ŽIVOTA

Poboljšanje kvalitete obiteljskog života s naglaskom na 3plus obitelji, kroz pokretanje konkretnih programa i inicijativa, zalaganjem za unaprjeđenje regulativa i prava, te smanjenje društvenih i financijskih prepreka za obitelji koje odluče imati više djece.

AFIRMATIVNO DRUŠTVENO OKRUŽENJE

Zalaganje za društveno okruženje koje čuva i njeguje obiteljske vrijednosti, te podržava i osnažuje one koji se odluče za troje ili više djece.

DRUŠTVENA ODGOVORNOST

Poticanje pojedinaca i poslovnih subjekata na podržavanje obiteljskih vrijednosti, kroz toleranciju i ravnopravnost, zalaganje za učinkovitije usklađivanje profesionalnog i obiteljskog života, te povećanu društvenu odgovornost prema 3plus obiteljima.

INFORMIRANJE I POVEZIVANJE

Pružanje informacija značajnih za obitelji, a posebno za obitelji s troje ili više djece, njihovo povezivanje s ciljem međusobne podrške i pomoći te poticanje međugeneracijske solidarnosti.

PREDSTAVLJANJE I UMREŽAVANJE

Biti predstavnik i zagovornik 3plus obitelji u Republici Hrvatskoj te surađivati s udrugama i ostalim organizacijama koje imaju iste ili slične ciljeve.

JAVNA POLITIKA

Unaprjeđenje zakonodavnog, institucionalnog, financijskog i strateškog okvira u korist obitelji, a posebno onih s troje ili više djece.

ZNANSTVENA ISTRAŽIVANJA

Promicanje znanstvenih istraživanja o različitim aspektima života 3plus obitelji doprinoseći tako razumijevanju posebnih interesa i potreba 3plus obitelji.

UPRAVNI ODBOR UDRUGE

Kristian Jambrošić

Kristian Jambrošić

Predsjednik Udruge

Oženjen je i sa suprugom Blaženkom i njihovo četvero djece živi u Zagrebu. Kao sveučilišni profesor nastoji uskladiti svoje radne obveze i angažmane s obiteljskim zadatcima i aktivnostima. Uvjeren je da su obitelji s više djece važni nositelji budućnosti hrvatskoga društva.

Đurđica Mostarčić

Đurđica Mostarčić

Dopredsjednica Udruge

Ovlaštena računovotkinja, uspješna poduzetnica i predsjednica Sekcije računovođa HOK-a, rado je viđena predavačica na poslovnim edukacijama, radi lakoće prijenosa informacija koje su poduzetnicima od iznimne važnosti. Sa suprugom Marinom svakodnevno uživa u pet tinejdžera i vjeruje da je obitelj važan temelj i dobra odskočna daska za sve izazove u životu.

Katarina Jarnjak

Katarina Jarnjak

Članica Upravnog odbora

Smatra kako obitelji s više djece postaju endemska vrsta u Europi te želi da taj trend zaobiđe Hrvatsku. Kao magistra socijalne pedagogije svoje znanje i iskustvo najprije prenosi u svoju obitelj, a zatim i u radu Udruge. Udana te sa suprugom Mariom radosno i hrabro odgaja četvero djece. Vjeruje u snagu velike obitelji te smatra kako velike obitelji doprinose oporavku društva u demografskom, gospodarskom i socijalnom aspektu.

Stjepan Kolednjak

Stjepan Kolednjak

Član Upravnog odbora

Sretno oženjen i otac četvero djece. Uspješno upravlja, zajedno sa suprugom, obiteljskom tvrtkom Biovitalis koja je posvećena proizvodnji prirodne kozmetike i dodataka prehrani. Vlastitim primjerom pokazuje da je moguće imati ispunjen i bogat obiteljski život i uspješnu poslovnu karijeru. Kao što su mala poduzeća okosnica svakog uspješnog gospodarstva, tako su i obitelji glavna okosnica zdravog društva.

Zlatko Stapić

Zlatko Stapić

Član Upravnog odbora

Vjeruje da zalaganjem, znanjem, pozitivnim stavovima i očuvanjem obiteljskih vrijednosti, Hrvatska može (p)ostati uspješno društvo koje će omogućiti kvalitetniju budućnost našoj djeci. Kao sveučilišni profesor trudi se mladima prenijeti znanje, ali i želju za ostankom u našoj domovini. Obiteljske ciljeve pomaže mu ostvariti supruga Jelena, s kojom u radosti odgaja petero djece. Živi u Varaždinu.

DOSADAŠNJI PREDSJEDNICI

Ivan Malbašić

Ivan Malbašić

Predsjednik Udruge (2018. - 2023.)

Obiteljski entuzijast koji sa suprugom Sanjom i njihove četiri kćeri živi u Varaždinu. Sveučilišni je profesor organizacije i menadžmenta, a kao predsjednik Udruge (u razdoblju od 2018. do 2023.) koordinirao je sve važnije aktivnosti te strateški promišljao rast i razvoj 3plus projekta. Osobno obiteljsko iskustvo i rad s ostalim velikom obiteljima potvrdilo mu je da bez obzira na poslovnu pozadinu i edukaciju, roditelji s troje ili više djece, osim što su odgajatelji, postaju mikro-poduzetnici, menadžeri, motivatori i medijatori.

Jeste li znali?

0% Hrvata živi u obiteljskim kućanstvima 84% Hrvata živi u obiteljskim kućanstvima, što znači da je obitelj važna okosnica hrvatskog društva
0 tisuća obitelj Prema posljednjem popisu stanovništva u Hrvatskoj imamo 95.173 obitelji s troje ili više djece
0 svaki osmi Hrvat Svaki osmi Hrvat član je velike obitelji
0+ obitelji Velike obitelji u Hrvatskoj su različite i „prate“ sliku hrvatskog društva, sa sličnim omjerom elite, srednjeg sloja i radničke klase kao u ukupnoj populaciji

Zalažemo se za očuvanje tradicionalnih hrvatskih vrijednosti, hrvatske obitelji i slavimo bogatstvo u njihovom broju i raznolikosti.

IZVJEŠĆA O RADU UDRUGE

FINANCIJSKI PLAN I PLAN RADA ZA TEKUĆU GODINU