3plus priča peteročlane obitelji Matanović iz Zagreba

3plus priča peteročlane obitelji Matanović iz Zagreba

Upoznajte ovu zanimljivu i dinamičnu obitelj koja ne voli generalke subotom i u kojoj svaki član obitelji ima svoj tjedan u kojem bira što želi da kao obitelj rade zajedno taj tjedan. Pregršt ideja za obiteljsko vrijeme pronađite u tekstu koji slijedi.

 

Naša obitelj broji 5 članova; mama Žaklina, tata Slaven i naše 3 ljubavi, Marta, Petra i Helena. Marta nam je prošle godine postala punoljetna. Marta je maturantica MIOC-a i upravo smo u jako uzbudljivoj fazi oko mature, maturalne večere, ali i upisa na fakultet. Petra i Helena su 16 godišnje blizanke koje su se tek sad odlaskom u srednju školu razdvojile. Petra je isto u MIOC-u, a Helena pohađa 1. matematičku gimnaziju. Petra i Helena su uz osnovnu, završile i osnovnu muzičku školu, gitaru, iako nakon završetka škole gitaru nisu uzele u ruke, nažalost. Sada uz školu treniraju odbojku jer smatramo da su fizička aktivnost i bavljenje bilo kakvim sportom jako važne za razvoj djece. Suprug i ja smo oboje završili matematiku i radimo u IT industriji. Svi skupa živimo i radimo u Zagrebu iako sam ja došla iz Mošćenice pokraj Petrinje, a suprug iz Oriovca pokraj Sl. Broda.

 

 

Na pospremanju kućanstva najviše inzistiram ja, drugima to i nije previše važno. Stan smo podijelili tako da svatko posprema svoju sobu, a uz to, jedna od cura jedan tjedan ima kuhinju, druga dnevni boravak i blagovaonicu, a treća kupaonu i WC. I onda se sljedeći tjedan rotiraju. Poslovi se obavljaju svakodnevno i po potrebi (perilica suđa, sušilica, usisavanje, pranje podova i kupaone, brisanje površina, bacanje otpada, pranje posuda macama …), a s ciljem da nam vikendi ostanu slobodni za zajedničke izlete. Naravno da tu uvijek ima mjerkanja, tko je napravio više ili manje, tko je najgore prošao, zašto baš ona mora počistiti filter od sušilice ili obrisati police u kuhinji, ali generalno svatko nešto napravi a sve skupa stan izgleda pristojno. Nikad nisam voljela generalke subotom jer smatram da je to vikend i da ga možemo puno bolje iskoristiti nego pospremati! Prije je tih obiteljskih izleta bilo i više. Sad kako su velike i mogu biti same doma, često to i žele, pa ponekad zbog raznih obaveza ne idemo svi na izlete nego tko može. Od korone suprug i ja većinu tjedna radimo od doma pa se zažele samoće kad su neopterećene i mogu raditi što žele.

 

 

Ono što smo uveli još davno prije korone kako bi provodili što više vremena zajedno je da svaki član obitelji ima svoj tjedan. To uključuje naravno i roditelje i djecu. U svom tjednu član obitelji bira što on želi da kao obitelj radimo zajedno taj tjedan. To može biti odlazak na Sljeme ili gledanje nekog filma koji baš on želi pogledati ili igranje neke društvene igre zajedno (to smo najčešće radili), ali ponekad smo bili i inovativniji pa smo u sklopu želje išli i u escape room ili se sredili i otišli u restoran na večeru. Bitno je zajedništvo tako da želje ne podrazumijevaju neke financijske izdatke, ali ako netko nešto baš jako želi s vremena na vrijeme to bude i nešto skuplje. Od ideja mogu još predložiti i slikarsku večer ili glazbenu večer, karaoke, pantomima ili što god vam padne na pamet! Nakon što član izrazi želju, bitno je naći vrijeme kad smo svi slobodni i kad možemo realizirati želju i nakon toga uživati! Moram priznati da su nam ti susreti stvarno nešto čega se svi rado sjećamo.

 

 

Sponzor ove 3plus priče je partner Obiteljske kartice poduzeće Albidus d.o.o. zastupnik renomiranog švicarskog brenda za proizvode za oralnu higijenu –  Curaprox. Albidus d.o.o. je obitelj Švob darivalo poklon paketom. Više o ponudi za članove pročitajte OVDJE.

 

PRIDRUŽITE NAM SE:

 

Redovni član Udruge možete postati ako se skrbite za troje ili više djece do 27 godina starosti, pristupnicu ispunite OVDJE.

 

Želite podržati aktivnosti koje će pozitivno utjecati na kvalitetu života 3plus obitelji, no ne zadovoljavate uvjete za redovno članstvo? Postanite naš podupirući član i svojom donacijom podržite stvaranje bolje kvalitete života za obitelji s više djece, OVDJE.

OSTALE 3plus PRIČE