Što nas je više, sve je lakše

Što nas je više, sve je lakše

 

Mi smo Jamani, peteročlana obitelj iz grada Kaštela. Ima nas u dobi od 6, 7, 13 i 2×42 godine. Interesa ima puno, ali uglavnom svi nekako padaju u drugi plan zbog djece i zbog pretrpanog rasporeda na poslu koji imamo supruga i ja. Npr. jedan od interesa je proputovat prvo cijelom Lijepom Našom pa kasnije i van granica, ali uz naše poslove i obveze plus dječje obveze i prohtjevi, nažalost nikako da se skupimo i izorganiziramo.

 

Obiteljske rasporede usklađujemo na način da bi nam i sam Houdini zavidio na umijeću. Na tom polju smo mađioničari. Supruga radi 24 satne smjene , a ja 12 satne, te se nekad čak uspijemo i vidjeti u toku tjedna. Možda bi imali i vise djece , al dobro imamo ijedno obzirom koliko se uopće vidimo.

 

Slobodno vrijeme provodimo uglavnom sa djecom u parku ili na plaži , međutim ponekad jednostavno nemamo force pa slobodno vrijeme provedemo tako da mi spavamo na kauču a djeca gledaju netflix, u prijevodu potreban nam je odmor, i to na način da ga dobijemo pa da moramo otići (nije da vas nagovaram, ali ono, mala natuknica samo).

 

 

Kad smo kod omiljenih načina organiziranja kućnih poslova to ide kao po špagu. Naime svi imaju svoju ulogu u kućnim poslovima. Npr. djeca, oni imaju ulogu i zadatak napravit što veći nered u svim prostorijama, dok žena i ja imamo zadatak to sve pospremiti. U biti koga ja lažem, ja sam u kategoriji sa djecom i skupa s njima radim nered dok žena samo skuplja za nama. Zato ovo i pišem jer ako ništa žena je stvarno zaslužila putovanje i odmor.

 

 

Kako sam napisao djeca su zadužena za radenje nereda po stanu i unatoč svim pokušajima da pospreme nered iza sebe oni ostaju tvrdoglavi i pri tome da je njihov posao samo stvoriti nered. Međutim ponekad nas i poslušaju pa pokupe nered i sudjeluju u ostalim kućanskim poslovima, međutim taj dan obično bude orkansko nevrijeme… Dakle kad je vani olujno vrijeme znate sto se događa.

 

 

Imamo nekoliko strategija kojim osiguravamo kvalitetno zajedničko vrijeme. Jedan od načina je da iskoristimo lanjsko bolovanje, jer godišnji ne možemo dobit. Šala naravno, ali nažalost nije ni daleko od istine. Zapravo nemamo strategiju, jednostavno planiramo i živimo dan po dan, jer svaki dugoročniji plan ili strategija koju bi isplanirali, sve bi preko noći nekako palo u vodu. Baš iz tog razloga smo odlučili živjeti dan po dan najkvalitetnije što možemo, i eto nadamo se ovoj nagradi i putovanju u npr. Istru ili Slavoniju pa ćemo onda planirati kako osigurati slobodne dane za isto.

 

 

Anegdota ima dosta ali možda najbolja je kad je supruga izgubila dokumente na aerodromu u Rimu, te nije mogla proći boarding. Mi smo ostali bili u međunarodnoj zoni i skupio sam prvo dijete samo u čarapicama i trk na security check. Kad su vidjeli boso dijete kako trči mami u zagrljaj nekako su suprugu pustili da prođe, a sve je to bilo cca 45 minuta prije leta. Srećom ima još dobrih ljudi jer su dokumenti pronađeni i vraćeni, ali smo lako mogli ostati u Rimu na aerodromu.

 

Ova 3plus priča na temu Mmmm, nešto tu fino miriši u sklopu nagradnog darivanja povodom Mjeseca obitelji 2024. godine nagrađena je s 3 noćenja u Ribarskoj kući Ilok. 

 

 

PRIDRUŽITE NAM SE:

 

Redovni član Udruge možete postati ako se skrbite za troje ili više djece do 27 godina starosti, pristupnicu ispunite OVDJE.

 

Želite podržati aktivnosti koje će pozitivno utjecati na kvalitetu života 3plus obitelji, no ne zadovoljavate uvjete za redovno članstvo? Postanite naš podupirući član i svojom donacijom podržite stvaranje bolje kvalitete života za obitelji s više djece, OVDJE.

 

OSTALE 3plus PRIČE