Poziv na okrugli stol „Kako poboljšati kvalitetu obiteljskog života u Hrvatskoj?“

Poziv na okrugli stol „Kako poboljšati kvalitetu obiteljskog života u Hrvatskoj?“

Najvažnija tema današnjice u Hrvatskoj –  život obitelji, izazovi, potrebe i rješenja za poboljšanje kvalitete života, bit će fokus ovog okruglog stola. Razmjena znanja i iskustava te predlaganje rješenja uz primjere dobrih praksi u Hrvatskoj i inozemstvu izuzetno je važno kako bi se potakle i ostvarile stvarne promjene.

 

Okrugli stol odvijati će se u dvije panel diskusije, a glavne teme o kojima će se govoriti su: dostupni i u potpunosti subvencionirani dječji vrtići, dječji doplatak za svako dijete, modeli rada i podrška roditeljstvu, te stanovanje obitelji – rješenja i perspektive.

 

U publiku pozivamo stručnu javnost, medije i sve zainteresirane građane, molimo vas da svoj dolazak prijavite putem ONLINE OBRASCA najkasnije do ponedjeljka, 16. listopada.

 

 

PROGRAM OKRUGLOG STOLA:

 

Prvi panel: Prvi koraci su najvažniji // 10.00 – 10.45 sati

 

Na prvoj panel diskusiji razgovarat ćemo o izazovima roditelja djece vrtićke dobi, te organizaciji i financiranju boravka djece u vrtiću. Zatim ćemo govoriti o dječjem doplatku koji je u Hrvatskoj još uvijek socijalna mjera.

 

Sudionici prvog panela su:

 

– Kornelija Bojanić – načelnica Sektora za programe i projekte iz područja demografije i mladih Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade

– Siniša Šmalc – pročelnik upravnog odjela za opću upravu i društvene djelatnosti grada Umaga dionici u prvoj panel diskusiji:

– dr. sc. Zdenko Babić – profesor na Katedri za socijalnu politiku, Pravni fakultet

– Petra Mandić – pravnica, političarka i majka petero djece

 

Drugi panel: Društvo koje prepoznaje potrebe 3plus obitelji // 10.50 – 11.30 sati

 

Na drugom panelu razgovarat ćemo o modelima rada, mogućnostima rada na pola radnog vremena s punom plaćom te podršci poslodavaca i društva roditeljima, a posebno roditeljima s troje ili više djece. Također ćemo govoriti o jednoj od osnovnih potreba svake obitelji, a to je dom, na koji način i kako država i jedinice lokalne samouprave mogu podržati obitelji.

 

Sudionici drugog panela su:

 

– dr. sc. Marin Strmota – izvanredni profesor na Katedri za demografiju Ekonomskog fakulteta u Zagrebu

– Sanja Jerković – načelnica Sektora za stanovanje i komunalno gospodarstvo, Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine

– Ivan Gadže – poduzetnik i otac šestero djece

– A1, Iva Turčin – Communications and CSR Expert, partner Obiteljske kartice, primjeri dobrih praksi

 

 

 

 

Moderatorica: Đurđica Mostarčić, dopredsjednica udruge Obitelji 3plus

 

Osigurano je čuvanje djece.

Parking je dostupan u garaži Visokog učilišta Algebra ili na ulici.

 

Organizator: Udruga Obitelji 3plus okuplja obitelji s troje ili više djece, zagovara njihova prava i interese, te promiče obiteljske vrijednosti. Provedbom konkretnih programa, u suradnji s uključenim građanima, poslovnim i javnim sektorom potičemo poboljšanje kvalitete obiteljskog života u Hrvatskoj.

 

Cijeli program možete preuzeti OVDJE.

OSTALE VIJESTI