Održana je glavna skupština Europske konfederacije velikih obitelji

Održana je glavna skupština Europske konfederacije velikih obitelji

U subotu 17. lipnja 2023. u gradu Grodzisk Mazowiecki u Poljskoj održana je Glavna skupština Europske konfederacije velikih obitelji (ELFAC). Glavnu skupštinu ELFAC-a čine izabrani predstavnici svih članica ELFAC-a, a udrugu Obitelji 3plus predstavljao je predsjednik udruge dr. sc. Ivan Malbašić. Glavnom Skupštinom ELFAC-a predsjedala je predsjednica ELFAC-a Regina Maroncelli, a moderirao ju je Raúl Sánchez, glavni tajnik ELFAC-a. Sudionici skupštine analizirali su glavne aktivnosti koje su provedene u protekloj godini te postavili ciljeve i projekte za budućnost.

 

Sjednica Glavne skupštine EFLAC-a održana je u sklopu XI. kongresa poljske udruge velikih obitelji „3 Plus“, koji je održan od 16. do 18. lipnja. Osim predstavnika ELFAC-a, tom trodnevnom događaju prisustvovalo je mnoštvo poljskih obitelji, znanstvenika i stručnjaka te brojnih predstavnika poljskih vlasti. Kongres je održan u poljskom gradu Grodzisk Mazowiecki, nekoliko kilometara udaljenim od Varšave. Spektakl boja, smijeha i osmijeha ispunio je taj zeleni grad koji ima certifikat “Prijatelj obitelji” i član je Europske mreže gradova prijatelja obitelji. Grodzisk Mazowiecki je mladi grad koji je odlučio ulagati u obitelj, što je rezultiralo time da se njegovo stanovništvo udvostručilo u samo nekoliko godina.

 

 

Kongres poljskih velikih obitelji odvijao se pod pokroviteljstvom predsjednika Poljske, Andrzeja Dude, dok su bili prisutni brojni ministri i predstavnici vlasti. Na kongresu je naglašeno da sve političke opcije u Poljskoj potiču obiteljske politike, a kongres su svojim prisustvom uzveličali i poljski ministar razvoja, kao i ministrica obitelji Barbara Socha koja je i sama majka petero djece. Između ostalog na kongresu je naglašeno da je svaka majka već ostvarena i profesionalac i da poljska vlada snažno podržava život.

 

 

“Obitelj stvara dobru klimu!”, bio je moto Kongresa poljskih velikih obitelji na kojem je predstavljeno istraživanje o sklonosti ekološkoj odgovornosti obitelji s više djece “Velike obitelji i održivost”. “Još jednom se velike obitelji pokazuju kao model održivog življenja, gdje se prakse kružnog gospodarstva primjenjuju svaki dan: recikliranje, ponovna upotreba, trijeznost, optimizacija resursa, sudjelovanje i dijeljenje,” komentirala je Regina Maroncelli, predsjednica ELFAC-a.

 

OSTALE VIJESTI