Glas velikih obitelji u sjedištu Ujedinjenih naroda u New Yorku

Glas velikih obitelji u sjedištu Ujedinjenih naroda u New Yorku

Kao dio priprema za tridesetu obljetnicu Međunarodne godine obitelji 2024., godišnje obilježavanje Međunarodnog dana obitelji 2023. bilo je usredotočeno na sveobuhvatan trend demografskih promjena i njihov utjecaj na obitelji.

 

Po prvi puta od dodjele savjetodavnog statusa pri Ujedinjenim narodima, predstavnik Europske konfederacije velikih obitelji (ELFAC), u čijem je punopravnom članstvu i udruga Obitelji 3plus, pozvan je da sudjeluje u službenom obilježavanju Međunarodnog dana obitelji, donoseći glas svih velikih obitelji svijeta na ovaj važan događaj.

 

Elisabeth Mueller, potpredsjednica ELFAC-a i predsjednica Saveza velikih obitelji Njemačke (KRFD), bila je zadužena za davanje komentara o obiteljima i demografskim promjenama. „Na nama je da osiguramo obiteljima resurse i podršku koju trebaju za ispunjavanje svoje vitalne uloge u našem društvu. Ulaganjem u programe za jačanje obitelji i prepoznavanjem uloge obitelji u snažnom društvu, možemo stvoriti bolju budućnost za našu djecu i sve nas u budućnosti,“ zaključila je Mueller.

 

Više o ovom događaju pročitajte OVDJE.

OSTALE VIJESTI