Dopredsjednica udruge Obitelji 3plus o najavljenoj poreznoj reformi

Dopredsjednica udruge Obitelji 3plus o najavljenoj poreznoj reformi

Nastavno na Priopćenje za javnost povodom najavljene porezne reforme u kojem smo izračunali učinak najavljene porezne reforme na obitelji s troje ili više djece, a koje su prenijeli svi važni mediji u Hrvatskoj, dopredsjednica Udruge Đurđica Mostarčić dodatno je dala izjavu za Dnevnik Hrvatske katoličke mreže.

 

Naglasili smo da novi krug porezne reforme neće pomoći građanima jer će se neto plaća roditelja koji ima troje ili više djece i ima bruto plaću 1000 EUR povećati za samo 22.5 EUR. Dopredsjednica udruge Obitelji 3plus Đurđica Mostarčić u 25. svibnja u razgovoru za HKR naglasila je: „Smatramo da je to povećanje nedostatno pogotovo u ovoj prilici kad premijer sam naglašava da je najvažnije pitanje u Hrvatskoj stvoriti okruženje da mladi ovdje podižu svoju obitelj da nam ne odlaze van.“

 

Udruga Obitelji 3plus zalaže se za prava roditelja koja bi značajnije utjecala na njihov standard, ali i način života. „Mi se zalažemo za prava svih obitelji, a posebno onih sa troje ili više djece tako da je naš prijedlog od ranije bio da osobni odbitak mogu koristiti oba roditelja, a dodatno se zalažemo za univerzalni dječji doplatak za svako dijete i to s progresivnim rastom kako raste broj djece u obitelji. Drugim riječima, da se stimulira rad za podizanje djece na taj način da se subvencionira pola radnog vremena poslodavcima kako bi oni svojim radnicima omogućili pola radnog vremena upravo zato da se kvalitetnije posvete radu s djecom,“ rekla je dopredsjednica Udruge.

 

Cijelu izjavu možete poslušati OVJDE.

 

Priopćenje za medije pročitajte OVDJE.

OSTALE VIJESTI