Priopćenje povodom najavljene porezne reforme

Priopćenje povodom najavljene porezne reforme

IZRAČUNALI SMO UČINAK NAJAVLJENE POREZNE REFORME NA OBITELJI S TROJE ILI VIŠE DJECE

 

Udruga Obitelji 3plus neprekidno zagovara, predlaže i traži konkretne mjere u korist obitelji s djecom, a posebno s troje ili više djece, jer upravo te obitelji čine presudnu razliku potrebnu za opstanak hrvatskog naroda. Smatramo da je trenutak u kojem živimo izuzetno nepovoljan jer smo suočeni s padom nataliteta, starenjem populacije i iseljavanjem stanovništva iz RH.

 

Najavljena porezna reforma je nedostatna za 112.830 obitelji s troje ili više djece, koliko ih živi u Hrvatskoj! Izračunali smo učinak najavljene porezne reforme na roditelje s troje ili više djece – neto plaća roditelja s troje ili više djece koji ima bruto plaću 1.000,00 EUR povećat će se 22,50 EUR:

 

 

Iako pozdravljamo povećanje osobnog odbitka, isti ne utječe na povećanje primanja u obiteljima, a posebno u obiteljima s troje ili više djece. Već smo ranije predlagali da osobni odbitak koriste oba roditelja za svu svoju djecu, te smatramo da je sad dobro vrijeme da se promijeni ovo pravilo – to bi značajnije utjecalo na primanja u obiteljima s djecom.

 

I dalje se zalažemo za univerzalni dječji doplatak za svako dijete, s progresivnim rastom kako raste broj djece u obitelji; za priznavanje/stimuliranje rada za podizanje djece sa svrhom usklađivanja obiteljskog i profesionalnog života te potpuno subvencionirani dječji vrtić za svu djecu u Hrvatskoj.

 

Udruga Obitelji 3plus

OSTALE VIJESTI