Sastanak s pravobraniteljicom za djecu

Sastanak s pravobraniteljicom za djecu

U utorak, 14. ožujka 2023. održali smo sastanak s pravobraniteljicom za djecu Helencom Pirnat Dragičević i savjetnicom pravobraniteljice Davorkom Osmak Franjić. Predstavili smo rad Udruge i potrebe (djece) velikih obitelji te se upoznali s ovlastima i radom Ureda pravobraniteljice za djecu.

 

Razgovarali smo o izazovima s kojima se velike obitelji suočavaju, od društvene diskriminacije („koliko vas je“, „jeste ih naredali“, „njima roditelji ne mogu kupiti jer ih je puno“ itd.), poteškoća pri ostvarivanju obiteljskih popusta i olakšica koje su često pripremljene za obitelji s manjim brojem djece, do nemogućnosti ostvarenja pogodnosti/olakšica kod pogodnosti vladinih mjera za povoljnije cijene energenata itd. Pravobraniteljici je bio značajan podatak da u Hrvatskoj, prema posljednjim dostupnim podacima, živi 112.830 obitelji s troje ili više djece, što je gotovo 600.000 ljudi od kojih je većina djeca.

 

Na sastanku su iz Udruge obitelji s troje ili više djece sudjelovale dopredsjednica Đurđica Mostarčić i voditeljica marketinga i projekata Lana Zrakić Fišter. Udruga Obitelji 3plus prati napore rada Ureda pravobraniteljice kroz e-Savjetovanja i druge kanale komunikacije i vjerujemo da ćemo zajedno doprinijeti podizanju kvalitete života djece iz 3plus obitelji.

OSTALE VIJESTI