Novi projekt osnaživanja obitelji

Novi projekt osnaživanja obitelji

Kako bi roditeljima pružili aktivnu podršku s ciljem emocionalnog osnaživanja obitelji i stvaranja otpornih i snažnih obitelji pokrenuli smo projekt „Podrška roditeljima u izgradnji emocionalno snažnih i otpornih obitelji“.

 

S obzirom na dugotrajnost izloženosti značajnim stresorima (pandemija, potresi, rat u Ukrajini, a sad i rast cijena) brojna istraživanja renomiranih hrvatskih stručnjaka pokazuju da su obitelji, djeca i mladi značajno pogođeni s mogućim dugotrajnim posljedicama na njihovo mentalno zdravlje i kvalitetu života. Želimo pomoći roditeljima da usvoje nova znanja i vještine odgoja, da nauče kako prepoznati izvore negativnih obrazaca ponašanja kod djece i kako ih lakše usmjeriti k pozitivnim kako bi postigli poboljšanje sveukupne kvalitete života svih članova obitelji.

 

Kroz projekt ćemo organizirati besplatne online edukativne radionice „Odgoj usmjeren na snage djeteta“ koji za Obitelji 3plus provodi udruga Put do uspjeha. Edukacija će roditeljima omogućiti prepoznati talente i naučiti ih kako ih razvijati u dječje snage kroz svakodnevne aktivnosti.

 

U suradnji s Centrom Pričaj mi organizirat ćemo besplatnu online radionicu emocionalne pismenosti „Mali ljudi veliki osjećaji“. Kroz online radionicu emocionalne pismenosti roditelji će naučiti lakše prepoznati svoje i dječje emocije, ojačati svoju i dječju samoregulaciju emocionalnih stanja te dobiti konkretne alate kako se nositi s vlastitim i dječjim emocijama.

 

Kako bi obiteljima omogućili zajedničku rekreaciju i zabavne aktivnosti te ih osnažili za brži i lakši povratak u svakodnevan život u sklopu projekta organizirat ćemo dva natjecateljska i zabavna obiteljska turnira „Obiteljske igre bez granica“. Sportsko-rekreativni i zabavni susreti s tri do četiri natjecateljske discipline tradicionalnih i modernih igara održat će se u Zagrebu i Suhopolju. Partnerska udruga KrEdA iz Suhopolja će okupiti sudionike iz Virovitičko-podravske županije. Obiteljskim turnirima.

 

Sve dodatne informacije o projektu i radionicama možete pronaći na našem Facebook i Instagram profilu.

 

Ovaj dokument izrađen je uz financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Sadržaj ovog dokumenta u isključivoj je odgovornosti korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta davatelja.

OSTALE VIJESTI