Proveden projekt “Roditeljske vještine za zdrave obitelji”

Proveden projekt “Roditeljske vještine za zdrave obitelji”

Udruga Obitelji 3plus organizirala je i provela projekt „Roditeljske vještine za zdrave obitelji“ kojim želi osnažiti obitelji s područja grada Zagreba za očuvanje i unaprjeđenje zdravlja svih članova obitelji. Kroz projekt smo organizirali dva obiteljska treninga – jedan edukativni trening za obitelji s malom djecom koji može odraditi svaka obitelj u svojem dnevnom boravku, te drugi trening za obitelji s malom djecom je moguće odraditi u parkiću ili na livadi ispred kuće ili zgrade.

 

Nas je za vrijeme treninga na otvorenom iznenadila kiša pa smo trening odradili u dvorani. Za trening smo koristili stolac umjesto klupe u parku i balone kao rekvizite. Svakodnevni boravak s djecom na svježem zraku izuzetno je važan za zdrav razvoj dječjeg organizma. Osim toga, za optimalan rast i razvoj dječjeg organizma preporučuje se da djeca dnevno provedu najmanje jedan do tri sata u slobodnom kretanju, najbolje u prirodi. Isprobajte vježbe sa svojom obitelji, a trening s vježbama dostupan je OVDJE.

 

Kroz projekt smo također organizirali edukativni trening za obitelji s malom djecom koji može odraditi svaka obitelj u svojem dnevnom boravku. Svakodnevno vježbanje od barem 15-30 minuta poželjna je aktivnost kako za djecu tako i za odrasle, a kako bismo sačuvali dobro zdravlje i održavali kondiciju koja nam je potrebna da lakše podnosimo svakodnevne napore. Prije treninga potrebno je pripremiti rekvizite od papira ili kartona i zalijepiti ih na pod. Potrebno je izrezati 10 manjih i 10 većih krugova, 10 linija debljine oko 6 centimetara, te pripremiti dvije stolice i prostirku ili deku i jastuke ili lopte. Video možete pogledati OVDJE.

 

Svoje dojmove možete podijeliti s nama na adresu e-pošte info@obitelji3plus.hr ili komentarom ispod videa.

 

Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada Zagreba. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti udruge Obitelji 3plus i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada Zagreba.

OSTALE VIJESTI