Izvješće o radu Udruge za 2021. godinu

Izvješće o radu Udruge za 2021. godinu

Kroz četiri godine djelovanja Obitelji 3plus postaje sve prepoznatljiviji brend, a naša udruga svojim aktivnostima pomaže velikim obiteljima da budu ponosne i snažne. U Izvješću o radu za 2021. godinu prikazane su najznačajnije aktivnosti i ostvareni rezultati udruge Obitelji 3plus u četvrtoj godini djelovanja.

 

Često se uz obitelji s više djece lijepe etikete kao što su neorganiziranost, siromaštvo, nizak socijalni status, kaotičnost, pa čak i teret društvu, i to sve bez ikakve prethodne analize i ispitivanja. U našoj četvrtoj godini djelovanja postali smo još svjesniji potrebe biti glas naših hrabrih, požrtvovnih i herojskih 3plus obitelji jer se želimo i moramo boriti protiv takvih predrasuda. Pa gdje će dijete ili mlada osoba bolje naučiti životne lekcije o bitnim vrlinama, prijateljstvu, ljubavi, dijeljenju, pomaganju, empatiji i požrtvovnosti ako ne u krugu svoje obitelji, sa svojom braćom i sestrama?

 

Naše obitelji tako spontano i prirodno postaju škole života – škole koju naša djeca „pohađaju“ kroz igru, zabavu i svakodnevne aktivnosti. Zato možemo reći da su velike obitelji zapravo igraonice života u kojima svoju djecu pripremamo na mnoge izazove.

 

Ali ne profitiraju u velikim obiteljima samo djeca! Roditelji su također na dobitku – oni pojam organiziranosti i efikasnosti dovode do krajnjih granica, a kvalitetnim raspolaganjem resursima koje imaju na raspolaganju mogli bi konkurirati i pojedinim ministrima. Strpljivost, uočavanje tuđih potreba, brzina pronalaženja rješenja… Roditelji u velikim obiteljima nužno imaju i manje „praznog hoda“ u svom radu, „ne stignu biti bolesni“ i doda(t)na su vrijednost društva!

 

Napokon, djeca spadaju i u kategoriju radosti i sreće i zato dijete ne može osiromašiti čovjeka, nego ga samo obogatiti. Dragi 3plusovci, bogati smo!!!

 

Upravni odbor udruge Obitelji 3plus

 

Cjelovito Izvješće o radu Udruge za 2021. godinu dostupno je OVDJE.

OSTALE VIJESTI