Udruga Obitelji 3plus slavi četvrti rođendan

Udruga Obitelji 3plus slavi četvrti rođendan

Udruga obitelji s troje ili više djece (skraćeno: Obitelji 3plus) 13. siječnja 2022. slavi svoj četvrti rođendan. Na taj dan prije točno četiri godine održana je osnivačka skupština Udruge, a u četvrtoj godini djelovanja puno smo toga ostvarili. Samim time dodatno smo potvrdili status zagovornika društva koje se brine o obiteljima, a osobito obiteljima s troje ili više djece, što pokazuje niz realiziranih aktivnosti od kojih posebno izdvajamo sljedeće:

 

  • Kontinuirano smo osvještavali javnost o potrebama, specifičnostima i pozitivnim primjerima života u 3plus obitelji, obogaćujući medijski prostor naših medija.
  • Povećali smo broj partnerskih poduzeća u projektu Obiteljska kartica na više od 85.
  • U sklopu projekta „Zaštita djece na internetu“ proveli smo online edukacije za roditelje koje su dostupne na našem YouTube kanalu.
  • Dovršili smo prvu fazu projekta „Jednake (digitalne) prilike za sve“ u kojem smo zahvaljujući udruzi PWMN Croatia omogućili digitalno opismenjivanje za 104 djece, a njih 34 dobilo je i prijenosna računala.
  • Proveli smo projekt “Roditeljskim stilovima, talentima i savjetima do aktivnije roditeljske uloge”, u sklopu kojega smo održali online edukacije za majke i očeve te proveli medijsku kampanju za osnaživanje roditeljske uloge očeva.
  • S našim partnerima – trgovinama BabyCenter i Bubamara, uspjeli smo donacijama pomoći 69 obitelji iz Sisačko-moslavačke županije kojima je bila potrebna pomoć nakon razornog potresa.
  • Educirali smo desetero djece osnovnoškolskog uzrasta o 3D modeliranju, u okviru projekta „3plus računalni znalci“.
  • Pokrenuli smo tematske zatvorene Facebook grupe za povezivanje 3plus obitelji po korisnim temama (3plus RODITELJSTVO, 3plus RECEPTI i 3plus OGLASNIK).
  • Organizirali smo svečano uručenje nagrade za Europsku veliku obitelj godine obitelji Toljanić, a svečanosti je nazočio i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.
  • Proveli smo veliko istraživanje o društvenoj stratifikaciji i pokazali da se obitelji s više djece neopravdano a priori svrstava u najnižu društvenu klasu. Vesele i umorne, živahne i raščupane, ali i s jasnim ciljevima i svojim specifičnim obiteljskim stilom – takve su velike obitelji.
  • Organizirali smo okrugli stol na temu „Obiteljska kartica za obitelj i društvo“, kako bismo članove Udruge, javnost i potencijalne partnere upoznali s projektom Obiteljske kartice.
  • Sudjelovali smo u nekoliko javnih rasprava te smo objavili nekoliko priopćenja za javnost vezano uz teme koje su od izrazitog interesa 3plus obiteljima.
  • Aktivno smo sudjelovali u radu Europske konfederacije velikih obitelji – ELFAC-a doprinoseći promoviranju 3plus obitelji i na Europskoj razini.
  • Kontinuiranim povećanjem broja članova, simpatizera i podupiratelja udruga Obitelji 3plus postaje sve prepoznatljiviji brend što pokazuje i činjenica da smo prešli broj od 1.600 učlanjenih obitelji.

Naša je misija podržati i okupiti velike obitelji, te doprinositi stvaranju boljih uvjeta života za obitelji u Hrvatskoj, a osobito onih s troje ili više djece. Nadamo se da smo to uspjeli u 2021. godini. To nam daje poticaj da svoj trud i napore još više usmjerimo za dobrobit svih 3plus obitelji u Hrvatskoj.

 

Sve navedeno napravili smo sa skromnim resursima, ali s puno osobnog zalaganja, entuzijazma i podrške mnogih kojima ovim putem želimo reći: OD SRCA VAM HVALA! S obzirom na to da se rad Udruge najvećim dijelom financira od donacija, upućujemo poziv svima koji to žele i koji su u mogućnosti da nas podupru svojim prilogom. Sva sredstva prikupljena donacijama bit će utrošena na daljnji razvoj Udruge i ostvarenje zadanih ciljeva, a donacije je moguće uplatiti na žiro račun Udruge obitelji s troje ili više djece, IBAN: HR0741240031133001149 (KentBank), uz opis plaćanja DONACIJA.

 

ZAJEDNO S VAMA NASTAVLJAMO RADITI ZA DOBROBT OBITELJI S DJECOM, A OSOBITO ONIH OBITELJI S TROJE ILI VIŠE DJECE, JER DJECA SU BUDUĆNOST HRVATSKE!

OSTALE VIJESTI