Osvrt na online radionice za roditelje psihologinje Sandre Matošine Borbaš

Osvrt na online radionice za roditelje psihologinje Sandre Matošine Borbaš

„Osmišljavajući 6 predavanja o roditeljstvu, s posebnim naglaskom na uključivanju oba roditelja u roditeljske zadatke, vodila sam se najnovijim saznanjima o uspješnom roditeljstvu, ali i iskustvima mojih korisnika i sebe same“, istaknula je psihologinja Sandra Matošina Borbaš, voditeljica online radionica za roditelje u sklopu projekta Roditeljskim stilovima, talentima i savjetima do aktivnije roditeljske uloge. Projekt je financiran sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade u suradnji s partnerskim udrugama Pro vita 4+ i Obitelji s četvero i više djece.

 

Video zapisi radionica dostupni su na YouTube kanalu udruge Obitelji 3plus, i to verzije s cijelim snimkama, kao i skraćene verzije.

 

„Toliko je važna i odgovorna uloga roditelja, da je posebno zadovoljstvo bilo komunicirati s velikim brojem drugih roditelja koji su zainteresirani kako da budu bolji svojoj djeci, ali i kako da budu bolji sami sebi – da se u toj ulozi osjećaju uspješno i kompetentno. Iako je to posao u kojem se milijun puta pogriješi, kontinuirano preispitivanje i učenje o odnosu između roditelja i djeteta definitivno otvara vrata tome da se kao roditelji osjećamo dovoljno dobrima. Bar većinu vremena. Posebnu je vrijednost ovih predavanja činio završni dio kada smo kroz pitanja i odgovore raspravljali o konkretnim pitanjima i izazovima koje roditeljstvo donosi. Kroz sve životne primjere svi smo, uključujući i mene, naučili ponešto o sebi i o svom odnosu s djecom. Prošli smo zajedno teme o mentalnom zdravlju, ulozi očeva u roditeljstvu, granicama u odgoju, komunikaciji s djecom, ali i o najvažnijem zadatku koje društvo stavlja pred djecu – polasku u školu. Naučili smo da u svakoj razvojnoj fazi dijete mora savladati posebne zadatke, dok je uloga roditelja da bude tu uz njega da mu pomogne na tom putu“, istaknula je Sandra Matošina Borbaš.

 

Sandra Matošina Borbaš rođena je 1978. godine u Virovitici, a studij psihologije je završila 2002. godine na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Specijalizirala je obiteljsku medijaciju na Studijskom centru socijalnog rada 2019. godine. Radila je u osnovnoj školi, obiteljskom centru i Centru za socijalnu skrb. Tijekom studija, ali i cijelog radnog staža, volontirala je u brojnim udrugama, a bogato iskustvo stekla je i volontirajući na Plavom telefonu, Hrabrom telefonu i S.O.S. telefonu. Jedna je od osnivača i predsjednica Udruge za Down sindrom Virovitičko-podravske županije.

OSTALE VIJESTI