Donacijom HEP-a do 3plus računalnih znalaca

Donacijom HEP-a do 3plus računalnih znalaca

Sredinom prosinca završile su edukacije za desetero djece osnovnoškolskog uzrasta o 3D modeliranju, koje je u okviru projekta „3plus računalni znalci“ provela udruga Obitelji 3plus. Edukacije su provedene u suradnji s Edukacentrom iz Zagreba, cijeli projekt je realiziran uz financijsku podršku Hrvatske elektroprivrede d.d., u sklopu Natječaja za dodjelu donacija u 2021. godini pod nazivom “Svjetlo na zajedničkom putu”.

 

Pandemija COVID-19 stavila je pred roditelje i djecu mnoštvo izazova. Jedan od ključnih bio je odvijanje nastave u online obliku. Roditelji su u kratkom vremenskom razdoblju trebali osigurati adekvatnu informatičku opremu i pristup internetu kako bi njihova djeca mogla pratiti nastavu online. Nadalje, određeni broj djece nije bio u mogućnosti sam pratiti nastavu od kuće, nego im je trebala i pomoć roditelja, koji su uz sve spomenuto svakodnevno imali i poslovne obveze.

 

S obzirom na nepredvidljivu situaciju s COVID-19 pandemijom i potencijalnu mogućnost ponovnog prelaska na online oblik nastave, ovim projektom željelo se omogućiti djeci stjecanje novih informatičkih znanja i vještina koje bi im olakšale svladavanje prepreka koje su pred njih stavljene. Zato je udruga Obitelji 3plus započela s provedbom projekta 3plus računalni znalci. Projekt se provodio od 3. studenog 2021. godine do 8. prosinca 2021. godine. Tijekom trajanja projekta provedeno je ukupno 10 online edukacija za desetero djece u dobi od 5. do 8. razreda osnovne škole o 3D modeliranju. Edukaciju punog naziva Digitalne vještine za djecu: SketchUp proveo je stručnjak iz partnerske firme Edukacentar. Djeca su tijekom edukacije razvijala prostorne percepcije kroz razne vježbe izrade 3D modela, obrađivala bazične naredbe za 3D modeliranje, izrađivala 3D modele te učila kretati se u virtualnom prostoru kao i izradu animacija.

 

Online edukacije su poboljšale digitalne vještine djece te im pružile nova informatička znanja. Nakon završene edukacije, djeca su primila digitalni certifikat o položenoj edukaciji.

 

Djeca i roditelji bili su iznimno zadovoljni provedenim edukacijama. 3plus mama Mirela nam je napisala: „Vito je bio oduševljen i žalostan kad je završilo. Kaže da mu je bilo izuzetno zanimljivo i demonstrirao nam je što je sve imao priliku naučiti.“ Također, 3plus mama Ana je s nama podijelila iskustvo svoje kćeri: „Petra je jako zadovoljna i zahvalna za ovu edukaciju. Hvala Vam što ste ovo omogućili djeci.“ A udruga Obitelji 3plus ovim putem zahvaljuje Hrvatskoj elektroprivredi d.d. što je svojom donacijom omogućila provedbu ovog projekta.

OSTALE VIJESTI