Online radionice za roditelje dostupne su na YouTubeu

Online radionice za roditelje dostupne su na YouTubeu

Besplatna online edukacija za majke i očeve, koju je organizirala udruga Obitelji 3plus u sklopu projekta Roditeljskim stilovima, talentima i savjetima do aktivnije roditeljske uloge, završila je 15. prosinca 2021. godine. Projekt je financiran sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade u suradnji s partnerskim udrugama Pro vita 4+ i Obitelji s četvero i više djece. Rezultat projekta su aktivni roditelji osnaženi novim znanjima i roditeljskim vještinama.

 

Kroz studeni i prosinac provedeno je šest online radionica koje je putem online platforme ZOOM vodila psihologinja Sandra Matošina Borbaš, a teme radionica bile su kako slijedi:

 

Radionice sa zanimljivim temama i stručnom predavačicom polučile su veliki uspjeh. Roditelji su naučili kako razvijati bolji i kvalitetniji odnos sa svojom djecom i bližnjima, kako očuvati mentalno zdravlje djece, kako pomoći djeci da se nose sa stresnim situacijama u životu i kako aktivnije sudjelovati u životu djece. Kroz predavanja roditelji su uočili promjene uloga majke i očeva s vremenom i što one donose. Zatim su razjasnili koje sve izazove odgoja sa sobom nose razvojne dobi djeteta te kako odgojiti samosvjesno i mentalno zdravo dijete. Majke i očevi posebno su bili aktivni na predavanjima o komunikaciji između roditelja i djece jer su naučili na koji način postaviti problem i za isti pronaći rješenje bez da se pojave negativne emocije. Radionice poput one o pripremi roditelja za školu uistinu su pokazale koje su to sve zamke u koje roditelj može upasti u želji da svom djetetu omogući što bolje školovanje.

 

Nakon provedenih radionica roditelji su izrazili veliko zadovoljstvo ovom vrstom edukacije, međusobno komentirajući i dijeleći savjete jedni drugima. Edukaciju su ocijenili iznimno uspješnom te smo sigurni da je tome pridonijelo veliko iskustvo i predanost naše psihologinje. Video zapisi radionica dostupni su na YouTube kanalu udruge Obitelji 3plus, i to verzije s cijelim snimkama, kao i skraćene verzije.

 

U sklopu ovog projekta, a s ciljem promicanja svijesti o važnoj ulozi očeva u životu djece, udruga Obitelji 3plus provodi i medijsku kampanju o jačanju ravnopravnosti među roditeljima.

OSTALE VIJESTI