Predsjednica ELFAC-a posjetila udrugu Obitelji 3plus

Predsjednica ELFAC-a posjetila udrugu Obitelji 3plus

Povodom tri i pol godine djelovanja udruge Obitelji 3plus Hrvatsku je 13. srpnja posjetila predsjednica Europske konfederacije velikih obitelji (ELFAC) Regina Maroncelli te se tom prigodom sastala s Upravnim odborom udruge Obitelji 3plus. Vodstvo Udruge je upoznalo predsjednicu ELFAC-a s dosadašnjim aktivnostima i postignućima, kao i s budućim planovima Udruge te s najvećim izazovima s kojima se Udruga susreće u svom djelovanju.

 

Predsjednica ELFAC-a Regina Maroncelli upoznala je članove Upravnog odbora udruge Obitelji 3plus s aktualnostima na razini Europske konfederacije velikih obitelji. Posebno se osvrnula na nedavno završen europski susret velikih obitelji koji je održan u Mađarskoj. Iako je zbog pandemije koja je izazvana virusom COVID-19 susret u Mađarskoj bio više nacionalnog nego međunarodnog karaktera, na tom je susretu bilo je puno kvalitetnih događaja za 3plus obitelji. Predsjednica ELFAC-a posebno je istaknula zapažena izlaganja o pojedinim temama u kojima su bile iznesene činjenice dobivene na temelju znanstvenih istraživanja, a koja ukazuju na veću kvalitetu života u 3plus obiteljima, unatoč povećanim izazovima s kojima se 3plus obitelji svakodnevno susreću. S obzirom na niz dezinformacija u medijima o velikim obiteljima, zaključeno je kako je jedan od smjerova djelovanja kako ELFAC-a, tako i nacionalnih 3plus udruga, taj da se u medijima iznose argumentirana i znanstveno utemeljena stajališta o pojedinim pitanjima vezanima uz život velikih obitelji.

 

Predstavnici udruge Obitelji 3plus dobili su niz korisnih savjeta i smjernica za buduće djelovanje te su zahvalni predsjednici ELFAC-a što je svojim posjetom dala podršku njihovom radu i općenito djelovanju udruge Obitelji 3plus.

OSTALE VIJESTI