Nastavljamo s edukacijom o digitalnoj pismenosti za nove polaznike

Nastavljamo s edukacijom o digitalnoj pismenosti za nove polaznike

U tjednu od 18. siječnja 2021. godine nastavljamo s edukacijom o digitalnoj pismenosti za novih 63 polaznika – djece iz obitelji članova Udruge kojima smo donirali 30 računala za on-line učenje u okviru projekta „Jednake (digitalne) prilike za sve“. Cilj ovog projekta je omogućiti da osnovnoškolska djeca u Hrvatskoj imaju iste (digitalne) šanse za školski i životni uspjeh. Time se želi pomoći u smanjivanju digitalnog jaza među djecom koja nemaju adekvatni pristup računalnoj opremi i internetu te im se tako osigurale jednake prilike za stjecanje digitalnih vještina kao preduvjeta za uspješno školovanje, rad i život općenito.

 

Također, za 39 djece iz obitelji članova udruge Obitelji 3plus edukacija ulazi u 7. tjedan, a dosad smo primili mnogo povratnih informacija djece i roditelja na edukaciju. Kiara (6 godina) je istaknula: Jako mi se sviđa ova informatika. Sve mi je dosad bilo zanimljivo. Najviše mi se dopalo dok smo radili da se figurice pomiču i već puno igram svoju igricu sa sekama. Osim igrice, jako mi je zanimljivo bilo i raditi poster. Volim i prijateljima slati smajliće u chatu, s ponosom ističući kako je u dva termina edukacije osmislila i programirala svoju igricu.

 

Benjamin Benedikt (7 godina) naglasio nam je: Jako mi se sviđa nastava preko laptopa i prvi put sam miš koristio na taj način. Super mi je bilo kad sam radio znak za moj BenAuto, oduševljen izradom logotipa za svoju tvrtku, koju svako dijete osmišljava tijekom edukacije, dok nam je Benjamin (12,5 godina) rekao: Radionica Algebre mi se svidjela zato što sam upoznao mnogo druge djece i zato što je zabavna. Sve što sam do sada naučio na radionici će mi pomoći u budućem školovanju i oko nekih projekata. Isto mi se svidjelo kako voditelji vode radionice, jer jako dobro organiziraju vrijeme u kojem bi mi nešto trebali napraviti.

 

Roditelji također ne skrivaju zadovoljstvo edukacijom u sklopu koje djeca osmišljavaju vlastitu tvrtku, za koju izrađuju sve potrebne sadržaje. Stječu znanja iz programiranja, grafičkog i web dizajna, te se bave izradom animacija. Uče o temi “Sigurnost na internetu”, a kao mali direktori vlastite tvrtke prikupljaju informacije, kreiraju vizualni identitet svoje tvrtke te pokreću i marketinšku kampanju. Ovisno o dobi, djeca koristiti alate s različitim stupnjem složenosti.

 

3plus tata Krunoslav istaknuo je: Nakon doživljenog iskustva suradnje s Algebrom, Benjaminovog zadovoljstva, usvojenog znanja i oduševljenošću radom u više informatičkih programa smatram da je program itekako pogodio svrhu. Zahvalan onome tko je omogućio program, apsolutno preporučam drugim ljudima, dok je 3plus tata Željko rekao: Edukacija mi je bila interesantna ne samo zbog toga jer je Benjaminu bilo zanimljivo, nego jer sam naučio neke nove stvari. Kada vidim koliko je sretan što je mogao kreirati nešto svoje, smatram da je ovo dobar početak korištenja računala kroz igru, a opet na korak do početka profesionalnog rada. Današnje društvo je skoro nezamislivo bez poznavanja računala, te će mu ova edukacija sigurno znatno olakšati i približiti online svijet.

 

Udruga Obitelji 3plus posebno se zahvaljuje udruzi Profesionalna mreža žena i muškaraca Hrvatske (PWMN Zagreb) koja je prepoznala važnost jednakih (digitalnih) prilika i odabrala djecu članova udruge Obitelji 3plus kao korisnike. Partner projekta u izvođenju edukacija on-line programa digitalne pismenosti za osnovnoškolsku djecu je Algebra koja je cijene svojih uspješnih radionica za ovaj projekt znatno umanjila i prilagodila. Ponosni smo i na korporativne partnere Wiener osiguranje, Kraš, Avola Solutions d.o.o. i Diverto d.o.o. koji su financijski podržali ovaj projekt.

 

Nadamo se da će i ostali korporativni partneri poduprijeti ovu projektnu inicijativu kako bi se ona mogla i dalje nastaviti. Uključite se i vi u ovu inicijativu i svojom donacijom pomozite u uklanjanju digitalnih podjela među djecom i svima omogućite iste (digitalne) prilike za uspjeh! Javite nam se na info@obitelji3plus.hr ili na info@pwn.hr.

OSTALE VIJESTI