Gdje mogu ljetovati višečlane obitelji? Gostovanje u emisiji Argumenti

Gdje mogu ljetovati višečlane obitelji? Gostovanje u emisiji Argumenti

Gdje mogu ljetovati višečlane obitelji bila je tema emisije Argumenti u kojoj je gostovala potpredsjednica udruge Obitelji 3plus Đurđica Mostarčić. Ljetovanje višečlanih obitelji vrlo je izazovno, od pronalaska smještaja do samih financija pa se višečlane obitelji na razne načine snalaze kako bi uspjele otići na ljetni odmor.

 

Gospođa Mostarčić navela je kako je ljetovanje i smještaj višečlanih obitelji općenito jedna od tema kojom se Udruga bavi uz pomoć partnera Udruge koji su uvijek spremni osigurati popust na smještaj ili darovati smještaj putem nagradnih natječaja. Kapacitet smještajnih jedinica kada se radi o višečlanim obiteljima značajno je niži diljem Hrvatske, općenito je ponuda manja kada imate djecu jer određeni iznajmljivači ne žele iznajmiti svoje prostore obiteljima s djecom.

 

Dopredsjednica Udruge je naglasila kako društvo treba prepoznati što želi u budućnosti i je li cilj da Hrvata bude i za nekoliko desetljeća? S obzirom na silaznu putanju broja stanovnika demografija ne smije biti tema o kojoj se samo govori, a da se ništa ne radi po tom pitanju.

 

Udruga nastoji promovirati ljepotu života u višečlanim obiteljima i te obitelji danas nisu siromašne obitelj ili obitelji i s problemima, već se puno visokoobrazovanih ljudi odlučuje na djecu i te obitelji idu na ljetovanja, zimovanja, vrijeme je da društvo mijenja paradigme prema obiteljima s djecom. „Roditelji nemaju djecu zato što im je to netko rekao, već zato što su to htjeli i zato što time svjedoče koliko je bogatstvo imati djecu“ navela je gospođa Mostarčić.

 

O ovoj temi uz gospođu Mostarčić govorili su u emisiji  gospođa Zorka Pivac, majka osmero djece i fra Vitomir Glavaš, gvardijan samostana sv. Frane u Cresu. Cijelu emisiju možete pogledati na linku u nastavku: https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=2oNbEC3o8RY

OSTALE VIJESTI