Posjet udruzi velikih obitelji NOE i Institutu za demografiju i obitelji Mađarske

Posjet udruzi velikih obitelji NOE i Institutu za demografiju i obitelji Mađarske

Predstavnici udruge Obitelji 3plus na čelu s predsjednikom Udruge dr. sc. Kristianom Jambrošićem posjetili su udrugu velikih obitelji Mađarske, „NOE“ i Institut za demografiju i obitelji Maria Kopp (KINCS*) u Budumpešti osnovan od strane mađarske vlade 2018. godine.

 

Predstavnici udruge Obitelji 3plus na čelu s predsjednikom Udruge dr. sc. Kristianom Jambrošićem posjetili su 8. ožujka 2024. udrugu velikih obitelji Mađarske, „NOE“ (Nagycsaládosok Országos Egyesülete) osnovanu 1987. godine s ciljem ispravljanja općih zabluda o velikim obiteljima te borbe za mjere koje pomažu obiteljima s djecom. Danas NOE ima oko 16.000 članova obitelji i sedam regionalnih centara diljem Mađarske. Razmijenili smo iskustva i upoznali se s dobrim praksama. Na sastanku su uz predstavnike naše Udruge sudjelovali i Katalin Kardosne Gyurko, predsjednica Udruge velikih obitelji u Mađarskoj (NOE) i Kinga Joó, savjetnica predsjednice.

 

Također smo posjetili Institut za demografiju i obitelji Maria Kopp (KINCS*) u Budumpešti osnovan od strane mađarske vlade 2018. godine. Institut djeluje s ciljem promicanja i podržavanja obitelji u rađanju djece, pružanju podrške kako bi obitelji rasle i pronalaženju rješenja za demografske izazove u njihovoj državi. Potpredsjednik Instituta Árpád József Mészáros poželio je našim predstavnicima dobrodošlicu i dao nam opsežan pregled mađarskog sustava obiteljske politike, istaknuvši njegove mjere za potporu velikim obiteljima. Upoznali smo se sa vrlo korisnim rezultatima istraživanja, primjerima i mogućnostima suradnje.

OSTALE VIJESTI