Istraživanje sektora skrbi i pomoći u obitelji i domaćinstvu

Istraživanje sektora skrbi i pomoći u obitelji i domaćinstvu

Kako bi unaprijedili industriju osobnih i kućanskih usluga EFFE trenutno na europskoj razini provodi anketu pod nazivom “PHS Employment Monitor.” Ova anketa dostupna je na 12 jezika i distribuirana u 27 država Europske unije, te ima za cilj bolje razumijevanje stanja sektora osobnih i kućanskih usluga (PHS) s gledišta onih koji ga najbolje poznaju: radnika, korisnika usluga i poslodavaca.

 

Mnoge obitelji u Hrvatskoj koriste usluge pomoći u domaćinstvu iako to tržište nije najbolje regulirano i često puta radnici nemaju osigurana prava i zdravstvenu zaštitu, staž i dr; dok istovremeno nemamo jednostavne i prihvatljive mogućnosti zapošljavanja. Kako bi postigli poboljšanje u ovom području i doprinijeli razumijevanju potreba pružatelja i korisnika usluga pružili smo podršku Europskoj federaciji za zapošljavanje u obitelji i kućnoj skrbi (EFFE) koja je jedan od glavnih sudionika u sektoru osobnih i kućanskih usluga.

 

Kako bi unaprijedili industriju osobnih i kućanskih usluga EFFE trenutno na europskoj razini provodi anketu pod nazivom “PHS Employment Monitor.” Ova anketa dostupna je na 12 jezika i distribuirana u 27 država Europske unije, te ima za cilj bolje razumijevanje stanja sektora osobnih i kućanskih usluga (PHS) s gledišta onih koji ga najbolje poznaju: radnika, korisnika usluga i poslodavaca. Ova anketa zajednički je projekt socijalnih partnera EU-a u području osobnih i kućanskih usluga (PHS): EFFAT, EFFE, EFSI i UNI Europa.

 

Doprinesite razumijevanju i unaprjeđenju sektora skrbi i pomoći u domaćinstvu bilo da:

 

  • Vaša obitelj unajmljuje radnika za pomoć u kući kako bi obavljao raznovrsne zadatke, bilo da se radi o skrbi o djeci, starijima ili osobama s invaliditetom, ili pak obavljanje svakodnevnih kućanskih poslova poput kuhanja, čišćenja, vrtnih poslova i mnogih drugih.

 

  • Vi pružate skrb ili pomoć u domaćinstvu ljudima u njihovim domovima.

 

Vaši odgovori bit će potpuno anonimni i bit će obrađeni u skladu s politikom privatnosti ove ankete.

 

Anketu možete popuniti do 29.03.2024. na linku u nastavku: https://phs-monitor.eu

OSTALE VIJESTI