Gostovanje u emisiji Argumenti: Važnost dugoročne demografske politike – jesmo li zakasnili?

Gostovanje u emisiji Argumenti:  Važnost dugoročne demografske politike – jesmo li zakasnili?

Predsjednik udruge Obitelji 3plus dr. sc. Kristian Jambrošić naglasio je da obitelji s troje ili više djece očekuju podršku hrvatske politike i da su istovremeno razočarani u trenutnu situaciju. Naglasio je potrebe 3plus obitelji i izazove s kojima se susreću.

 

„Svako dijete treba dječji doplatak, dijete treba mjesto u vrtiću, obitelji trebaju dostupne nekretnine i podršku u vidu stambenih i poreznih politika kako bi si iste mogli i priuštiti. Roditelji trebaju mogućnost za rad s polovicom radnog vremena i punom plaćom, te podršku pri kupnji većeg automobila,“ istaknuo je predsjednik udruge Obitelji 3plus dr. sc. Kristian Jambrošić u emisiji Argumenti na temu „Važnost dugoročne demografske politike – jesmo li zakasnili?“

 

U emisiji smo također čuli da ne možemo utjecati na želju i odluku roditelja da imaju više djece, no ono na što možemo utjecati jest podrška roditeljima koji žele imati djecu, a ne usuđuju se jer nemaju podršku zakonodavca i društva. Čuli smo nekoliko pozitivnih primjera populacijske i demografske politike u inozemstvu koje bi se mogle primijeniti u Hrvatskoj. Cijelu emisiju pogledajte OVDJE.

 

U emisiji su također gostovali poznati demograf dr. sc. Stjepan Šterc i mons. prof. dr. Vladimir Dugalić, tajnik Komisije HBK Iustitia et Pax. Emisiju je vodila i uredila  Diana Tikvić.

OSTALE VIJESTI