Održana je radionica „Odgoj usmjeren na snage djeteta“

Održana je radionica „Odgoj usmjeren na snage djeteta“

Započeli smo s provedbom radionica „Odgoj usmjeren na snage djeteta“ u kojoj će roditelji upoznati važnost prepoznavanja potencijala, a posebno talenata djeteta te u kakvom su odnosu otkrivanje i razvoj talenata kod djece s uspjehom u životu te stanjem dobrobiti kasnije u životu.

 

Naši polaznici, 20 roditelja, će upoznati Gallupov model otkrivanja i prepoznavanja talenata kod djece te će detaljnije upoznati svaki talent spomenutog modela. Roditelje čekaju još dva modula u sklopu kojih će pratiti svoje dijete i procijeniti koji talenti su kod njega/nje izraženi. Na primjerima će vidjeti kako talenti kod djece mogu biti i slabost, te kako ih u svakodnevnim aktivnostima uz djetetov interes razvijati da postanu djetetova snaga. Na temelju otkrivenih i prepoznatih talenata djece, dječjih interesa i svakodnevnih aktivnosti u obiteljskom životu, roditelji će napraviti plan koraka i aktivnosti kojima će napraviti poticajno okruženje za svoju djecu kako bi razvijala otkrivene i prepoznate talente. Edukaciju za roditelje provodi udruga Put do uspjeha u sklopu programa Virtograd.

 

Kako bi roditeljima pružili aktivnu podršku s ciljem emocionalnog osnaživanja obitelji i stvaranja otpornih i snažnih obitelji pokrenuli smo projekt „Podrška roditeljima u izgradnji emocionalno snažnih i otpornih obitelji“ u sklopu kojeg pripremamo još aktivnosti čije najave možete pratiti na našem Facebook i Instagram profilu.

 

Ovaj dokument izrađen je uz financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Sadržaj ovog dokumenta u isključivoj je odgovornosti korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta davatelja.

OSTALE VIJESTI