3plus obitelji savjetuju kako preživjeti jesen

3plus obitelji savjetuju kako preživjeti jesen

U vremenima globalne neizvjesnosti i općih poskupljenja energenata, hrane, ali i svih drugih troškova života, velike obitelji posebno su u izazovnoj situaciji. Za dnevne novine 24sata 3plus obitelji Stepančić Zanić i Čagalj, obje članovi naše udruge Obitelji 3plus, dijele svoja korisna iskustva s čitateljima.

 

„Svi najavljuju da će nam jesen i zima biti teški, računi visoki, grijanje problematično, cijene hrane već su otišle u nebo. Međutim, ne želim paničariti unaprijed. Volim rješavati probleme onako kako dolaze, jednog po jednog, i uvijek vjerujem da se sve na kraju ipak nekako posloži“, rekla je za 24sata Ana Stepančić Zanić (38), majka petero djece iz Zagreba. Veliku obitelj ona i suprug Ivan (47) oduvijek su željeli, a s vremenom su naučili i kako se dobro organizirati i vremenski i financijski. Za 24sata otkrili su svoje “trikove” da lakše prebrode nadolazeće razdoblje i nadaju se kako će njihovo bogato iskustvo u pomnom planiranju trošenja novca mnogima pomoći te da će barem malo i oni uspjeti uštedjeti.

 

Svoje savjete za uštedu s čitateljima 24sata podijelila je i obitelj Čagalj. „Muž i ja znamo sjesti pa gledamo, nije nam jasno kamo više odlazi novac. Krpamo budžet gdje god stignemo, maksimalno pokušavamo rastegnuti novac kroz cijeli mjesec“, priča Darija Samardžija Čagalj (42), koja s mužem Marinom (38) te sinovima Rokom (8), Dujom (7) i Bepom (4) živi u Splitu. Za čitatelje je otkrila tajne njihova raspolaganja kućnim budžetom, što ga najviše iscrpi te kako ona i suprug, uz troje djece, ali i uz mnoge namete, uz nezaustavljiv rast cijena hrane, benzina, režija i svega ostalog, ipak uspiju izgurati mjesec a da, kako sama kaže, djeci ništa ne fali.

 

3plus obiteljima u financijski sve zahtjevnijim vremenima olakšanje je i korištenje Obiteljske kartice udruge Obitelji 3plus, a o uštedama koje ostvaruju koristeći Obiteljsku karticu govore i obitelji Stepančić Zanić i Čagalj.

 

Obje reportaže, sa savjetima intervjuiranih obitelji, objavljene su u dnevnom listu 24 sata, a dostupne su i ovdje:

 

Ovom prilikom zahvaljujemo 24sata i svim medijima koji u svom medijskom prostoru daju prostor za dobre i afirmativne obiteljske priče, te koje daju podršku 3plus obiteljima.

OSTALE VIJESTI