Udruga Obitelji 3plus slavi treći rođendan

Udruga Obitelji 3plus slavi treći rođendan

Udruga obitelji s troje ili više djece (skraćeno: Obitelji 3plus) 13. siječnja 2021. slavi svoj treći rođendan. Na taj dan prije točno tri godine održana je osnivačka skupština Udruge, a u trećoj godini djelovanja puno smo toga ostvarili. Samim time dodatno smo potvrdili status zagovornika društva koje se brine o obiteljima, a osobito obiteljima s troje ili više djece, što pokazuje niz realiziranih aktivnosti od kojih posebno izdvajamo sljedeće:

 

  • Kontinuirano smo osvještavali javnost o potrebama, specifičnostima i pozitivnim primjerima života u 3plus obitelji, obogaćujući medijski prostor naših televizijskih, radijskih i novinskih kuća, kao i Internet portala.
  • Povećali smo broj partnerskih poduzeća u projektu Obiteljska kartica na više od 70, a posebno smo ponosni što se ovom projektu u 2020. godini pridružila tvrtka HEP Opskrba omogućujući jeftiniju cijenu struje za sve članove udruge Obitelji 3plus.
  • U nekoliko hrvatskih gradova organizirali smo radionice odgovornog roditeljstva za obitelji s više djece te smo organizirali online edukacije s ciljem zaštite djece na internetu.
  • Uključili smo se u projekt „Jednake (digitalne) prilike za sve“ u kojem zajedno s ostalim partnerima projekta djeci članova Udruge omogućujemo edukacije u području digitalnih vještina te za one kojima je to potrebno nabavljamo računala.
  • Na prijedlog udruge Obitelji 3plus, naši članovi iz Vrbnika – obitelj Toljanić izabrana je za europsku veliku obitelj 2020. godine.
  • Sudjelovali smo u nekoliko javnih rasprava te smo objavili nekoliko priopćenja za javnost vezano uz teme koje su od izrazitog interesa 3plus obiteljima.
  • Angažirali smo se na prijavama nekoliko lokalnih, nacionalnih i europskih projekata koji bi dugoročno trebali koristiti svim 3plus obiteljima, a neke smo projekte već i dobili.
  • Temeljem provedenih istraživanja i trenutnog stanja u državi, predstavnicima izvršne vlasti jasno smo artikulirali prijedloge za unaprjeđenje obiteljskih politika.
  • Aktivno smo sudjelovali u radu Europske konfederacije velikih obitelji – ELFAC-a doprinoseći promoviranju 3plus obitelji i na Europskoj razini.
  • Kontinuiranim povećanjem broja članova, simpatizera i podupiratelja udruga Obitelji 3plus postaje sve prepoznatljiviji brend što pokazuje i činjenica da smo prešli broj od 1.000 učlanjenih obitelji.

Naša je misija doprinositi stvaranju boljih uvjeta života za obitelji u Hrvatskoj, a osobito onih s troje ili više djece, kako bi obitelji bile ishodište zrelih pojedinaca i nositelji razvoja društva. Nadamo se da smo to uspjeli u 2020. godini. To nam daje poticaj da svoj trud i napore još više usmjerimo za dobrobit svih 3plus obitelji u Hrvatskoj.

 

Sve navedeno napravili smo sa skromnim resursima, ali s puno osobnog zalaganja, entuzijazma i podrške mnogih kojima ovim putem želimo reći: OD SRCA VAM HVALA! S obzirom na to da se rad Udruge najvećim dijelom financira od donacija, upućujemo poziv svima koji to žele i koji su u mogućnosti da nas podupru svojim prilogom. Sva sredstva prikupljena donacijama bit će utrošena na daljnji razvoj Udruge i ostvarenje zadanih ciljeva, a donacije je moguće uplatiti na žiro račun Udruge obitelji s troje ili više djece, IBAN: HR0323600001102677110 (Zagrebačka banka), uz opis plaćanja DONACIJA.

 

ZAJEDNO S VAMA NASTAVLJAMO RADITI ZA DOBROBT OBITELJI S DJECOM, A OSOBITO ONIH OBITELJI S TROJE ILI VIŠE DJECE, JER DJECA SU BUDUĆNOST HRVATSKE!

OSTALE VIJESTI