„Snaga je u nama, u našim srcima“

„Snaga je u nama, u našim srcima“

Godina 2020. ostat će zapamćena po globalnoj krizi izazvanoj pandemijom koronavirusa, a u Hrvatskoj i po jakim potresima – prvo u Zagrebu, a krajem godine na području Sisačko-moslavačke županije. U vremenu kada se suočavamo s razornim potresima u kojima su obitelji u sekundi ostale bez krova nad glavom, važno je da smo jedni drugima međusobna podrška i nada u bolje sutra.

 

Tim povodom članovi Upravnog odbora kontaktirali su 3plus obitelji koje žive na potresom pogođenim područjima kako bismo znali kako su članovi udruge Obitelji 3plus i koje štete im je prouzročio potres. Nastojat ćemo u vremenu koje je pred nama na konkretan način pomoći i pružiti podršku 3plus obiteljima s područja koje je zahvaćeno potresima.

 

U posljednjih nekoliko dana vidjeli smo mnogobrojne oblike pomoći i podrške. Ovim putem posebno zahvaljujemo Aurelii i cijeloj obitelji Stašić, članovima udruge Obitelji 3plus, koji su važnost zajedništva i nade u ovakvim teškim trenucima prikazali kroz pjesmu “Svjetlo nade”.

 

A kako je nastala ova pjesma otkriva nam tata Aurelie, Antun Stašić: „Pjesma je nastala čudesno, oko ponoći onog dana kad je bio onaj najjači potres, dok smo pokušavali svi skupa zajedno zaspati stigla mi je poruka na messenger… Autor glazbe g. Lekić poslao je tekst i info verziju pjesme uz gitaru te ideju da ju moja kćer otpjeva. Aurelia od straha još nije spavala te smo ju zajedno preslušali i oduševili se. Goran Kovačić je idućeg jutra odmah pristao na snimanje i izradu aranžmana. Sve se realiziralo u jednom danu. Aurelia je imala vrlo malo vremena da nauči pjesmu, snimanje, aranžiranje, snimanje gudača, snimanje video spota i montiranje. I to sve dan pred Novu Godinu. Poruka koju svima šalje Aurelia je da ova pjesma služi za ono dobro i lijepo u svima nama koje smo pokazali ovih dana u pomoći bližnjima i potrebitima, te da to Svjetlo, Put, Istinu ne izgubimo nikada…“

 

Cijelu pjesmu možete poslušati ispod:

 

OSTALE VIJESTI