S povećanjem obitelji božićna jutra sve su veselija

S povećanjem obitelji božićna jutra sve su veselija

U intervjuu za Regionalni tjednik član Upravnog odbora udruge Obitelji 3plus dr. sc. Zlatko Stapić i njegova supruga Jelena opisali su kako u njihovoj obitelji izgledaju božićni blagdani. Progovorili su i o drugim obiteljskim temama. „Nitko ne kaže da nije teško, da nema izazova. Svako od četvero djece traži drugačiji pristup i metodu roditeljstva, no kad vidiš rezultat, onda si sretan. To je za olimpijsku medalju“, rekli su Jelena i Zlatko.

 

Jelena i Zlatko podijelili su neka svoja obiteljska iskustva, a posebno su istaknuli važnost obiteljskog zajedništva. „Uvijek imamo zajednički objed oko 16.30. Onda svi zajedno jedemo za stolom i razgovaramo kako je komu bilo, tko je što doživio, tko je dobio kakvu ocjenu, tko se zaljubio. Svašta imamo za razgovarati“, istaknuli su. Jelena ističe da se u višečlanoj obitelji prebrode neki teški trenuci. „Kad dođeš s posla loše volje ili si tužan, barem jedno od četvero djece ima super dan. Digne te u raspoloženju i puno lakše prijeđeš preko nekih loših stvari“, naglasila je Jelena.

 

No, zašto su se Jelena i Zlatko odlučili imati više od troje djece? „Želimo pokazati ljepotu života u višečlanim obiteljima. Nitko ne kaže da nije teško, da nema izazova. Svako od četvero djece traži drugačiji pristup i metodu roditeljstva, no kad vidiš rezultat, onda si sretan. To je za olimpijsku medalju. Lijepo je kad uzmeš svoje dijete u naručje i svako od njih te čini sretnim. Jednostavno ne mogu zamisliti život bez jednog od njih. Svako je posebno na svoj način i svako nas je nečemu naučilo“ rekao je Zlatko.

 

Cijeli intervju objavljen je u tiskanom izdanju Regionalnog tjednika (br. 868/869, 29. prosinca 2020.), a u digitalnom izdanju dostupan je i OVDJE.

OSTALE VIJESTI