U Dnevniku Nove TV povodom Međunarodnog dana djeteta

U Dnevniku Nove TV povodom Međunarodnog dana djeteta

Međunarodni dan djeteta tradicionalno se obilježava 20. studenoga. Tim je povodom u Dnevniku Nove TV gostovala članica Upravnog odbora udruge Obitelji 3plus Đurđica Mostarčić, a dio svoje obiteljske svakodnevice podijelila je i obitelji Juras iz udruge Obitelji 3plus.

 

Velika obitelj – veliki izazov. Obitelj Juras članica je udruge Obitelji 3plus, a uz četiri djevojčice mami i tati nikad nije dosadno. No, mama Dunja kaže da se sve stigne. Njena kćer Ana naglašava: ”Moje sestre su najbolje prijateljice!”

 

Članica Upravnog odbora udruge Obitelji 3plus Đurđica Mostarčić naglašava kako u Hrvatskoj više od 112.000 obitelji ima troje ili više djece. Istaknula je kako Udruga želi pokazati da višečlane obitelji nisu nužno na rubu egzistencije, ali da nedostaje osjetljivosti nadležnih ministarstva te da je manjak demografskih mjera velik problem. “Jedna od stvari za koje se mi zalažemo je da dječji doplatak bude pravo svakog djeteta. Da to ne bude socijalna mjera. Da velike obitelji ne budu bauk. Kad na primjer dođete na bazen, kupiti obiteljsku kartu, da ne ispadne da je to samo za obitelj s dvoje djece”, istaknula je Đurđica Mostarčić, koja je ispričala i izazove s kojima su se 3plus obitelji borile tijekom lockdowna, kada je svako dijete zbog škole na daljinu trebalo računalo, a i roditelji koji su radili od doma. “Od zgodnih situacija kad je svako malo neko dijete uletjelo u kadar do toga da nisu sva djeca imala pristup računalu”, istaknula je Đurđica Mostarčić.

 

Cijeli prilog autorice Karle Trstenjak koji je emitiran 20. studenoga u Dnevniku Nove TV, a u kojem su o životu u 3plus obitelji govorili obitelj Juras i članica Upravnog odbora udruge Obitelji 3plus Đurđica Mostarčić pogledajte OVDJE.

OSTALE VIJESTI