Održana Glavna skupština Europske konfederacije velikih obitelji

Održana Glavna skupština Europske konfederacije velikih obitelji

Glavna godišnja skupština Europske konfederacije velikih obitelji – ELFAC-a održana je 27. studenoga. Glavnu skupštinu ELFAC-a čine izabrani predstavnici svih članica ELFAC-a, a udrugu Obitelji 3plus predstavljao je predsjednik udruge dr. sc. Ivan Malbašić. Skupštinom je predsjedala predsjednica ELFAC-a Regina Maroncelli, a moderirao ju je Raúl Sánchez, glavni tajnik ELFAC-a. U izvanrednim okolnostima zbog pandemije COVID-19 sjednica Glavne skupštine ELFAC-a održana je online.

 

U pozdravnoj riječi Regina Maroncelli osvrnula se na proteklu godinu koja je najvećim dijelom obilježena COVID-19 pandemijom. Istaknula je kako su u novonastalim okolnostima obitelji s više djece u dodatno otežanoj poziciji zbog niza razloga, od zdravstvenih, logističkih, financijskih do emocionalnih. Međutim, prilika je to da se svaka velika obitelj dodatno poveže i ojača svoje zajedništvo.

 

Raúl Sánchez izvijestio je o najznačajnijim aktivnostima ELFAC-a u proteklom razdoblju, pri čemu je veći dio aktivnosti izravno ili neizravno bio vezan uz COVID-19 pandemiju. Također je izvijestio i o unaprjeđenju inicijative koja okuplja europske gradove prijatelje obitelji, među kojima su i dva hrvatska grada – Zagreb i Dubrovnik. Dodatno je predstavio i plan rada ELFAC-a u 2021 godini.

 

U nastavku Glavne skupštine predstavnici članica ELFAC-a izvijestili o najvažnijim aktivnostima u proteklih godinu dana. Hrvatski predstavnik dr. sc. Ivan Malbašić tom je prilikom predstavio godišnje izvješće o radu udruge Obitelji 3plus za 2019. godinu. Istaknuo je i nekoliko značajnijih događaja koji su obilježili 2020. godinu, a među ostalim organiziranje obiteljskih radionica odgovornog roditeljstva u nekoliko hrvatskih gradova, značajni angažman u prijavi projekata na nacionalnoj i europskoj razini, te provedbu projekta educiranja o digitalnoj pismenosti za djecu iz 3plus obitelji.

 

OSTALE VIJESTI