Omogućujemo jednake (digitalne) prilike za sve

Omogućujemo jednake (digitalne) prilike za sve

U ponedjeljak 9. studenoga započela je edukacija o digitalnoj pismenosti za djecu iz 3plus obitelji u okviru projekta “Jednake (digitalne) prilike za sve”. Cilj ovog projekta je omogućiti da osnovnoškolska djeca u Hrvatskoj imaju iste (digitalne) šanse za školski i životni uspjeh.

 

Uvođenje nastave na daljinu naglasilo je problem nedostupnosti digitalne opreme i sadržaja te neadekvatnih digitalnih vještina kod velikog broja djece što umanjuje njihove šanse za uspjeh u školi i životu. Na inicijativu udruge Profesionalna mreža žena i muškaraca Hrvatske („PWMN Zagreb“), udruga Obitelji 3plus uključila se u projekt “Jednake (digitalne) prilike za sve” kako bi se pomoglo u smanjivanju digitalnog jaza među djecom koja nemaju adekvatni pristup računalnoj opremi i internetu te im se tako osigurale jednake prilike za stjecanje digitalnih vještina kao preduvjeta za uspješno školovanje, rad i život općenito.

 

Za 150 djece iz obitelji s troje ili više djece u okviru ovog projekta bit će nabavljeno 50 prijenosnih računala, osigurat će se internetska povezanost, te će se provesti edukacije u području digitalnih vještina. Prva grupa polaznika već je krenula s edukacijama, a predviđeno trajanje edukacije za osnovnoškolce iz 3plus obitelji je 12 tjedana (1 x tjedno u trajanju od 90 minuta). Edukacije će se kontinuirano provoditi s ciljem da se u njih uključi što veći broj djece. Više informacija o ovom projektu moguće je pronaći na službenim internetskim stranicama udruge „PWMN Zagreb“, koja je i pokrenula ovaj projekt.

 

U sklopu edukacije djeca osmišljavaju vlastitu tvrtku, za koju izrađuju sve potrebne sadržaje. Stječu znanja iz programiranja, grafičkog i web dizajna, te se bave izradom animacija. Uče o temi “Sigurnost na internetu”, a kao mali direktori vlastite tvrtke prikupljaju informacije, kreiraju vizualni identitet svoje tvrtke te pokreću i marketinšku kampanju. Ovisno o dobi, djeca koristiti alate s različitim stupnjem složenosti.

 

Udruga Obitelji 3plus posebno se zahvaljuje udruzi Profesionalna mreža žena i muškaraca Hrvatske („PWMN Zagreb“) koja je prepoznala važnost jednakih (digitalnih) prilika i odabrala djecu članova udruge Obitelji 3plus kao korisnike. Partner projekta u izvođenju edukacija on-line programa digitalne pismenosti za osnovnoškolsku djecu je Algebra koja je cijene svojih uspješnih radionica za ovaj projekt znatno umanjila i prilagodila. Ponosni smo i na korporativne partnere Wiener osiguranje i Kraš koji su financijski podržali ovaj projekt.

 

Nadamo se da će i ostali korporativni partneri poduprijeti ovu projektnu inicijativu kako bi se ona mogla i dalje nastaviti. Uključite se i vi u ovu inicijativu i svojom donacijom pomozite u uklanjanju digitalnih podjela među djecom i svima omogućite iste (digitalne) prilike za uspjeh! Javite nam se na info@obitelji3plus.hr ili na info@pwn.hr.

 

OSTALE VIJESTI