Udruga Obitelji 3plus slavi drugi rođendan

Udruga Obitelji 3plus slavi drugi rođendan

Udruga obitelji s troje ili više djece (skraćeno: Obitelji 3plus) 13. siječnja 2020. slavi svoj drugi rođendan. Na taj dan prije točno dvije godine održana je osnivačka skupština Udruge koja je u dvije godine postojanja postala prepoznatljiva kao zagovornik društva koje se brine o obiteljima, a osobito o obiteljima s troje ili više djece.

 

U drugoj godini djelovanja udruga Obitelji 3plus je realizirala niz aktivnosti, a ovdje navodimo neke od najvažnijih:

  • Kontinuirano smo osvještavali javnost o potrebama, specifičnostima, ali i pozitivnim primjerima života u 3plus obitelji, obogaćujući medijski prostor naših televizijskih, radijskih i novinskih kuća, kao i Internet portala.
  • Povećali smo broj partnerskih poduzeća u projektu Obiteljska kartica, kojeg i dalje razvijamo s ciljem da našim članovima omogućimo povoljniji pristup proizvodima i uslugama koji su im potrebni.
  • Sudjelovali smo u nekoliko javnih rasprava te smo objavili nekoliko priopćenja za javnost vezano uz teme koje su od izrazitog interesa 3plus obiteljima.
  • Povodom završetka školske godine u lipnju 2019. organizirali smo prvo druženje članova Udruge u Termama Sveti Martin.
  • Na nekoliko sastanaka s predstavnicima izvršne vlasti jasno smo artikulirali prijedloge za unaprjeđenje obiteljske politike.
  • U Dubrovniku smo uspješno organizirali pravu javnu tribinu na temu života u velikoj obitelji.
  • Angažirali smo se na prijavama nekoliko lokalnih, nacionalnih i europskih projekata koji bi dugoročno trebali koristiti svim 3plus obiteljima, a prve smo projekte već i dobili.
  • Izradili smo mobilnu aplikaciju za Android i iOS uređaje koja našim članovima znatno olakšava korištenje Obiteljske kartice i pristup svim korisnim informacijama.
  • Aktivno smo sudjelovali u radu Europske konfederacije velikih obitelji – ELFAC-a, doprinoseći promoviranju 3plus obitelji i na Europskoj razini.
  • Uspješno smo proveli proces strateškog planiranja u kojem smo detaljno razradili ciljeve i planirane aktivnosti za buduće dvogodišnje razdoblje.
  • Kontinuiranim povećanjem broja članova, simpatizera i podupiratelja #obitelji3plus postaje sve prepoznatljiviji brend.

 

Naša je misija doprinositi stvaranju boljih uvjeta života za obitelji u Hrvatskoj, a osobito onih s troje ili više djece, kako bi obitelji bile ishodište zrelih pojedinaca i nositelji razvoja društva. Ako smo tijekom 2019. u tome barem malo uspjeli, smatramo to uspjehom, ali i poticajem da u 2020. još više usmjerimo sve svoje napore na dobrobit svih #obitelji3plus u Hrvatskoj.

 

Na kraju ističemo kako smo sve do sada napravili s vrlo skromnim resursima, ali s puno entuzijazma, osobnog zalaganja i podrške mnogih kojima ovim putem želimo reći: PUNO VAM HVALA! S obzirom na to da se rad Udruge financira od donacija, upućujemo poziv svima koji to žele i koji su u mogućnosti da nas podupiru svojim donacijama. Sva sredstva prikupljena donacijama bit će utrošena na daljnji razvoj Udruge i ostvarenje zadanih ciljeva, a donacije je moguće uplatiti na žiro račun Udruge obitelji s troje ili više djece, IBAN: HR0323600001102677110 (Zagrebačka banka), uz opis plaćanja DONACIJA.

 

OSTALE VIJESTI