Predstavnici udruge sastali se s vodstvom Grada Dubrovnika

Predstavnici udruge sastali se s vodstvom Grada Dubrovnika

U petak 18. listopada 2019. u Gradu Dubrovniku je održan sastanak između predstavnika udruge Obitelji 3plus i Europske konfederacije velikih obitelji (ELFAC) s vodstvom Grada Dubrovnika. Glavna tema sastanka bila je priključivanje Grada Dubrovnika mreži Europskih gradova prijatelja velikih obitelji (engl. European Network of Family Friendly Municipalities). Ovom inicijativom ELFAC na europskoj razini želi promovirati jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave koje posebnu pažnju pridaju mjerama za osnaživanje obitelji.

 

Na sastanku su sudjelovali glavni tajnik ELFAC-a Raúl Sánchez te predstavnici udruge Obitelji 3plus – predsjednik Ivan Malbašić i članica Savjeta Udruge Ivana Marić. Ispred Grada Dubrovnika sastanku su nazočili dubrovački gradonačelnik Mato Franković, zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić te pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić.

 

Ovim sastankom simbolično je započet proces pristupanja Grada Dubrovnika mreži Europskih gradova prijatelja velikih obitelji. Da bi postao član ovoga udruženja Grad Dubrovnik, kao i ostale lokalne zajednice koje to žele postati, mora ispuniti propisane uvjete. Predstavnici Grada Dubrovnika prezentirali su neke od mjera obiteljske politike koje već postoje u Gradu Dubrovniku. Dodatno se razgovaralo o novim mogućnostima unaprjeđenja tih mjera i to na tri razine – za domaće dubrovačke 3plus obitelji, potom za 3plus obitelji iz ostatka Hrvatske te za 3plus obitelji koje u Dubrovnik dolaze iz ostalih europskih zemalja. O unaprjeđenju ovih mjera nastavit će se razgovori u narednim mjesecima kako bi Grad Dubrovnik u čim većoj mjeri pokazao da cijeni obitelji s djecom, a na poseban način one obitelji s troje ili više djece.

 

Sánchez je tijekom sastanka izrazio zadovoljstvo informacijama te aktivnostima koje Grad Dubrovnik poduzima za svoje velike obitelji. Izrazio je nadu da će se Dubrovnik priključiti ovoj inicijativi te mu poželio dobrodošlicu u krug Europskih gradova prijatelja velikih obitelji. Na sastanku se razgovaralo i o mogućnosti uključivanja Grada Dubrovnika u projekt Europske kartice za velike obitelji. Posjedovanjem takvih kartica velike obitelji dobivaju različite pogodnosti korištenja različitih usluga, odnosno, kupovine različitih artikala izvan matične zemlje u kojoj žive.

OSTALE VIJESTI