Predsjednica ELFAC-a u dvodnevnom posjetu Hrvatskoj

Predsjednica ELFAC-a u dvodnevnom posjetu Hrvatskoj

Predsjednica ELFAC-a Maria Regina Maroncelli u listopadu 2018. boravila je u dvodnevnom posjetu Hrvatskoj, a u organizaciji udruge Obitelji 3plus. Tom je prilikom sudjelovala na nekoliko sastanaka te je upoznata s najvažnijim aktivnostima Udruge u prvoj godini djelovanja.

 

Prvog dana posjeta, 15. listopada, Maroncelli se susrela s Ivicom Bošnjakom, pomoćnikom ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u Vladi Republike Hrvatske. Maroncelli je istaknula niz primjera srodnih obiteljskih udruga iz različitih europskih zemalja te istaknula važnost organiziranog djelovanja građana u ovakvim inicijativama. Sastanku su prisustvovali i Ivan Malbašić, predsjednik udruge Obitelji 3plus, te Kristian Jambrošić, član Upravnog odbora udruge Obitelji 3plus. Nakon sastanka u Ministarstvu, Maroncelli je sudjelovala i na izvanrednoj sjednici Upravnog odbora Udruge, na kojoj je imala priliku čuti najvažnije novosti o radu Udruge od njenog osnutka. Članovima Upravnog odbora dala je brojne savjete koji će biti od velike pomoći u daljnjem razvoju Udruge.

 

Drugi dan posjeta Maroncelli obilježilo je sudjelovanje na konferenciji za medije na kojoj se udruga Obitelji 3plus predstavila široj hrvatskoj javnosti. Tim je povodom Maroncelli izrazila potporu ELFAC-a (Europske konfederacije velikih obitelji) udruzi Obitelji 3plus te je s javnošću podijelila zanimljive podatke o velikim obiteljima na europskoj razini. Posjet najviše čelnice ELFAC-a, čija je članica i udruga Obitelji 3plus, znak je izrazite potpore nastojanjima Udruge da se radi na podizanju kvalitete života te osnaživanju integriteta obitelji s troje ili više djece.

OSTALE VIJESTI