Na konferenciji za medije predstavili smo Udrugu široj javnosti

Na konferenciji za medije predstavili smo Udrugu široj javnosti

U utorak 16. listopada 2018. na konferenciji za medije službeno smo javnosti predstavili našu udrugu Obitelji 3plus. Tom prilikom iznesene su i pojedinosti o projektu Obiteljske kartice, koja donosi značajne uštede velikim obiteljima, te su predstavljeni prvi korporativni partneri Udruge.

 

“Nakon međusobnih konzultacija, nekolicina nas roditelja iz velikih obitelji zaključili smo da bez samoorganizacije interesi velikih obitelji, kojih u Hrvatskoj ima više od 112 tisuća, nikad neće doći u fokus javnosti i politike. Ovakav model postoji diljem Europe i iznimno je uspješan”, rekao je na otvorenju konferencije za medije predsjednik udruge Obitelji 3plus Ivan Malbašić, te je pozvao svu zainteresiranu javnost da se uključi u rad udruge. “Zajednički možemo ostvariti sinergijski učinak s višestrukim koristima za čitavo društvo i zato pozivamo tvrtke koje žele društveno odgovorno poslovati, stručne pojedince koji svojim znanjem mogu doprinijeti te sve obitelji s troje ili više djece da se, svatko na svoj način, uključe u projekt”, istaknuo je Malbašić.

 

Dva važna cilja Udruge već su ostvarena, jer je Udruga postala član krovnog europskog udruženja ELFAC-a te je uspostavila dobru suradnju s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Potvrda toga je i sudjelovanje pomoćnika ministrice Ivice Bošnjaka i predsjednice ELFAC-a Marie Regine Maroncelli na konferenciji za medije, koji su oboje istaknuli da daju podršku ovoj inicijativi jer roditelje smatraju važnim dionicima u kreiranju politike za obitelj i mlade.

OSTALE VIJESTI