Prijavili smo novi projekt podrške roditeljstvu

Prijavili smo novi projekt podrške roditeljstvu

Osmislili smo i prijavili novi projekt podrške roditeljstvu, ovaj put Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade. Raduje nas služiti i podizati kvalitetu života roditelja i djece te se nadamo pozitivnim rezultatima i mogućnosti provedbe projekta.

 

Kroz projekt „Držimo IT korak“ poseban naglasak želimo staviti na prevenciju elektroničkog nasilja kako bi roditelje osnažili i educirali da bi bili potpora djeci i mladima da ranije i što uspješnije nauče kontrolirati sadržaje s kojima se susreću na Internetu, te kako bi se znali snaći u njima potencijalno uznemirujućim situacijama.

 

Ukoliko projekt osigura sredstva roditelje očekuje konferencija za roditelje, dvije on line edukacije, nekoliko kraćih edukativnih videa sadržaja, edukativna brošura i mini medijska kampanja na društvenim mrežama.

 

Projekt ima cilj povećanje digitalnih kompetencija roditelja u području sigurnosti i zaštite djece na Internetu. Ostvarili smo partnerstvo s udrugom RoboBrač i dogovorili suradnju sa Centrom za nestalu i zlostavljanu djecu, stručnjakinjom sa Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, 3plus mamom inženjerkom iskusnom u radu što sa svojom što s drugom djecom.

 

Nadamo se pozitivnom ishodu i svemu novom što možemo pružiti roditeljima i vjerujemo da bi ovo mogao biti baš lijep i koristan projekt koji bi roditeljima ponudio konkretna znanja i alate kako bi mogli držati korak sa tehnologijom i svojom djecom, „Držimo IT korak“.

OSTALE VIJESTI