Završena edukacija o digitalnoj pismenosti “Jednake (digitalne) prilike za sve”

Završena edukacija o digitalnoj pismenosti “Jednake (digitalne) prilike za sve”

Projekt „Jednake (digitalne) prilike za sve” započeli smo u studenom 2020. godine i kroz tri iteracije završili ga u travnju 2023. godine. Do sada je ukupno više od 150 djece članova udruge Obitelji 3plus imalo priliku besplatno pohađati edukaciju digitalne pismenosti.

 

Zahvaljujući udruzi Profesionalna mreža žena i muškaraca Hrvatske (PWMN Zagreb) koja je prepoznala važnost jednakih (digitalnih) prilika i odabrala djecu članova udruge Obitelji 3plus kao korisnike, imali smo priliku provesti ovaj projekt na radost i zadovoljstvo svih uključenih. Inicijativu „Jednake (digitalne) prilike za sve” su uz izvođače radionica Algebru, Robokaciju i Super STEM financijski podržali Kraš, Wiener osiguranje, Avola Solutions i Diverto.

 

Treća iteracija projekta započela je u veljači 2023. i odvijala se kroz osam tjedana. Djeca, roditelji i voditelji još prebiru dojmove, a mi vam donosimo neke od njih: „Radionice su zanimljive i zabavne, učimo nove stvari i veselim se svakom novom satu”, podijelio je s nama Benedikt, što potvrđuje i njegova mama Nikolina koja kaže da je njezin sin uživao na radionicama ističući: „Skroz su prilagođene i zabavne djeci, a usput su dobili i korisno znanje.”

 

„Dobra organizacija, osigurana postupnost u radu što je našem djetetu bilo od velike koristi”, pohvalio je projekt i provedbu 3plus tata Ivica, dok je Klara, učenica 4. razreda zadovoljna učenjem programiranja, a i s voditeljima: „Lijepo je jer nas učiteljica strpljivo uči i sve nam objasni.”

 

U trećoj iteraciji projekta izvođači radionica bili su Robokacija i Super STEM. Voditelji radionica zadovoljni su s provedbom: „Djeca su bila aktivna kao da radimo uživo što je uvelike olakšalo nastavu na daljinu.”

 

„Kroz igru i zabavu smo svladali blokovsko i skriptno programiranje te se upoznali s Office programima. Naučili smo programirati svoje igrice (koje su im bile jako zabavne) i programe za provjeru zadaće iz matematike. Uz programiranje, djeci su se svidjeli i Office programi te su za njih imali puno pitanja i definitivno su naučili nešto novo. Drago nam je što smo mogli biti dio ovog projekta i što smo imali priliku surađivati s toliko pametnom i talentiranom djecom”, ističu voditelji radionica Robokacija.

 

„U sklopu projekta djeci je omogućeno korištenje aplikacija i uvida u korištenje on-line alata koji im mogu u svakom trenutku omogućiti kvalitetnu edukaciju uz, naravno, ono što je njima sada bitno u ovoj dobi, zabavu. Na takav način može se spojiti ono što mnogi roditelji smatraju nespojivim, provođenje vremena uz mobitel ili računalo koje donosi kvalitetno provedeno vrijeme za učenje i zabavu na jednom visoko intelektualnom nivou prilagođeno njihovoj dobi. Od konzumenta djeca postaju stvaraoci sadržaja te nakon toga mogu igrati igrice koje su sami stvorili. Događalo se ono što svaki roditelj priželjkuje, da je stvaranje igrica zabavnije od samog igranja, takvo nešto je vrlo teško postići, ali trudimo se i uz dobar pristup pokazalo se mogućim. Djeca su bila jako zainteresirana te su tražila dodatne zadatke i bila sretna kad bi dobila zadaću. Obećali su čak da će njihovi roditelji snimiti videozapis izrađenih igrica te nam poslati mailom svoje uratke.” Dean M. iz Super STEM-a.

 

Uključite se i vi u ovu inicijativu i pomozite u uklanjanju digitalnih podjela među djecom i svima omogućite iste (digitalne) prilike za uspjeh! Javite nam se na info@obitelji3plus.hr ili na info@pwn.hr.

OSTALE VIJESTI