Predsjednik udruge Obitelji 3plus izabran za člana Upravnog odbora ELFAC-a

Predsjednik udruge Obitelji 3plus izabran za člana Upravnog odbora ELFAC-a

U Pragu je 22. studenoga održana Glavna skupština Europske konfederacije velikih obitelji – ELFAC-a. Glavnu skupštinu ELFAC-a čine izabrani predstavnici svih članica ELFAC-a, a udrugu Obitelji 3plus predstavljao je predsjednik udruge dr. sc. Ivan Malbašić. Skupštinom je predsjedala predsjednica ELFAC-a Regina Maroncelli, a moderirao ju je Raúl Sánchez, glavni tajnik ELFAC-a.

 

Nakon pozdravne riječi predsjednice ELFAC-a i prihvaćanja zapisnika s prošle sjednice, Glavna skupština je donijela odluku o promjeni sastava Upravnog odbora ELFAC-a. Za nove članove tog najvišeg upravljačkog tijela ELFAC-a izabrani Kinga Joó iz Mađarske udruge NOE te dr. sc. Ivan Malbašić iz hrvatske udruge Obitelji 3plus. Izbor predsjednika udruge Obitelji 3plus u Upravni odbor ELFAC-a ujedno je i priznanje radu udruge Obitelji 3plus koja je u manje od pet godina od osnutka postala prepoznatljiva organizacija koja podržava i okuplja velike obitelji te doprinosi stvaranju boljih uvjeta života za 3plus obitelji u Hrvatskoj.

 

U nastavku je glavni tajnik ELFAC-a prisutne članove Skupštine izvijestio o najvažnijim aktivnostima ELFAC-a u proteklih godinu dana te je predstavio plan aktivnosti za predstojeće razdoblje. Prisutni predstavnici nacionalnih 3plus organizacija imali su priliku istaknuti najznačajnije događaje i aktivnosti koje su njihove udruge realizirale u proteklih godinu dana. Bila je to prilika za međusobno dijeljenje iskustava i prezentiranje dobrih praksi, ali i za generiranje novih ideja koje su toliko potrebne kako bi se ostvarila naša vizija – društvo koje se brine o obiteljima, a osobito o obiteljima s troje ili više djece.

OSTALE VIJESTI