Kreativna svakodnevica 3plus obitelji iz Varaždina

Kreativna svakodnevica 3plus obitelji iz Varaždina

Članovi udruge Obitelji 3plus Smiljana Čoh i Fabio Leone pričaju nam kako provode svakodnevicu sa svojih troje djece. Navode nam kako su se snalazili u vrijeme online nastave te uključuju li djecu u svakodnevne kućanske aktivnosti.

 

Obitelji 3plus: Predstavite svoju obitelj!
Smiljana i Fabio: Mi smo Smiljana i Fabio, imamo troje djece. Najstariji je Mihael (11). Paolo ima 8 godina, a Sofia 6. Živimo u Varaždinu u zajedničkom kućanstvu sa Smiljaninim roditeljima.

 

Obitelji 3plus: Ljetno doba je doba kada svakodnevica nije toliko užurbana. No, kako svakodnevica izgleda kod Vas u 3plus obitelji?
Smiljana i Fabio: Sad kad nema nastave, djeca duže spavaju. Sofia ide u vrtić. Ujutro radimo, od kuće. Oboje smo ilustratori dječjih knjiga, ali bavimo se i dizajnom i održavamo kreativne radionice za djecu. Naša djeca ljetne dane provode u igri. Izrađuju razne predmete od kartona, slažu legiće, igraju se u dvorištu ili čitaju. Kad imamo vremena, vole s tatom pogledati dokumentarnu emisiju o životinjama i o prirodi. Volimo igrati društvene igre, slušati glazbu, pogledati zajedno film.

 

Obitelji 3plus: Ljeto je počelo, škola je završila. Kako ste se snalazili za vrijeme trajanja online nastave? S kakvim poteškoćama ste se susretali te kako ste ih rješavali? Koliko djece ide u vrtić te jesu li vrtić i škola blizu?
Smiljana i Fabio: Mihael i Paolo su svatko drugačije prihvatili online nastavu. Trudili smo se biti uz njih, a polako su postajali sve samostalniji. Puno vremena su provodili za ekranom. Trebali su dosta pomoći u početku jer nisu dosad često koristili računalo. Bilo je malo problema s motivacijom, ali imali smo odličnu suradnju sa školom. Učitelji su bili uvijek spremni pomoći, savjetovati i ohrabriti. I mi smo i prije korone radili od doma, tako da nam se nije puno toga promijenilo za vrijeme karantene. Najmlađa kći je u vrtiću. U Varaždinu zapravo ništa nije daleko :-). Škola nam je malo bliže nego vrtić. Kad je lijepo vrijeme, volimo do škole i vrtića otići biciklima.

 

Obitelji 3plus: Sada kada djeca nemaju nastave, uključujete li ih u neke svakodnevne kućanske aktivnosti i koje su to aktivnosti?
Smiljana i Fabio: Djeca su zavoljela raditi u vrtu s bakom i djedom. Prate kako rastu biljke i zalijevaju ih. Usisavaju, spremaju svoju sobu kad se oko toga uspijemo dogovoriti. Vole pomoći mami Smiljani kad priprema likovne radionice. Sofia voli prati kistove i ostalu opremu.

 

Obitelji 3plus: Članovi ste udruge Obitelji 3plus. Što Vas je potaknulo na učlanjenje?
Smiljana i Fabio: Potaknuo nas je dragi prijatelj Ivan Malbašić. Ideja nam se odmah svidjela i drago nam je što smo se učlanili jer svojim prilogom pomažemo podržati misiju Udruge.

 

Obitelji 3plus: Velike obitelji imaju i puno veće troškove, no članovima Udruge na raspolaganju je Obiteljska kartica? Koliko su Vam pogodnosti u sklopu OK olakšali svakodnevicu?
Smiljana i Fabio: Kupujemo knjige s popustom (djeca vole čitati) i uskoro započinjemo s logopedskom terapijom koju ćemo plaćati s popustom!

 

Obitelji 3plus: Što biste poručili obiteljima koje se žele učlaniti u Udrugu?
Smiljana i Fabio: Pogledajte internetsku stranicu Udruge i sve pogodnosti koje Udruga donosi svojim članovima!

OSTALE VIJESTI