Otvoreno pismo predsjedniku Vlade RH

Otvoreno pismo predsjedniku Vlade RH

Nastavno na predstavljenu strukturu nove Vlade Republike Hrvatske, a s obzirom na to da briga o obiteljima više neće biti u nadležnosti niti jednog ministarstva, uputili smo otvoreno pismo predsjedniku Vlade Republike Hrvatske gospodinu Andreju Plenkoviću. Naime, riječ „obitelj“ više neće biti u nazivu, a time ni u fokusu niti jednog ministarstava u strukturi nove Vlade koja je predstavljena prije dva dana.

 

Podržavamo formiranje Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, no kao predstavnici obitelji, a posebno onih s troje ili više djece smatramo da bi barem taj ured u svom nazivu, pa tako i u svom fokusu, trebao imati obitelj kao temelj svakog društva. Vjerujemo da je riječ o nenamjernom propustu koji se još uvijek, prije formiranja Vlade, može ispraviti. Naime, i do sada je ovo važno pitanje brige o obitelji bilo unutar nadležnosti ministarstva koje se zbog svog obima nije moglo njime baviti dovoljno kvalitetno. Prema prvim najavama, čini se da se o hrvatskim obiteljima i dalje nitko neće intenzivno baviti, a upravo su obitelji temelj napretka društva i kvalitetnog rješavanja demografskog pitanja.

 

“Udruga Obitelji 3plus kao glas više od 112.000 hrvatskih obitelji s troje ili više djece ističe važnost formiranja službenog državnog tijela. Ono bi se trebalo baviti strateškim pristupom oblikovanju javnih politika za obitelji uz sudjelovanje zainteresirane javnosti te provedbom i evaluacijom istih. Obitelji su izvorišta odgovornih pojedinaca koji će graditi budućnost ove države i o kojima ta budućnost ovisi”, navedeno je između ostaloga u otvorenom pismo koje smo uputili predsjedniku Vlade RH gospodinu Andreju Plenkoviću.

 

Cijelo otvoreno pismo upućeno predsjedniku Vlade RH gospodinu Andreju Plenkoviću pročitajte OVDJE.

OSTALE VIJESTI