Iza nas je prva godina djelovanja – što smo ostvarili?

Iza nas je prva godina djelovanja – što smo ostvarili?

Udruga obitelji s troje ili više djece (skraćeno: Obitelji 3plus) 13. siječnja 2019. slavi svoj prvi rođendan. Godinu dana ranije održana je osnivačka skupština Udruge, a u prvoj godini svog djelovanja puno smo toga ostvarili.

 

Udruga je osnovana s ciljem promicanja, podržavanja, zaštite i zastupanja interesa obitelji s troje ili više djece. U prvoj godini postojanja pristupnicu za redovnim članstvom u Udruzi popunilo je 500-tinjak obitelji, od kojih je većina već završila postupak učlanjenja. U Udrugu se svakodnevno učlanjuju i nove 3plus obitelji koje prepoznaju nastojanja da se obitelji s više djece umreže i okupe u zajedničku platformu.

 

U prvoj godini našeg djelovanja pretežito smo se bavili osnivačkim i formalnim aktivnostima koje prate osnutak svake organizacije. Tako smo, između ostaloga, okupili tim obiteljskih entuzijasta koji nose cijeli projekt, uspostavili suradnju sa suradnicima iz različitih područja, izradili nekoliko aplikacija i servisa koji podupiru naše poslovne procese, izradili smo prepoznatljivi vizualni identitet i prve promidžbene materijale te smo zaposlili i prvu zaposlenicu. Ipak, najveću smo pozornost privukli Obiteljskom karticom za 3plus obitelji. U suradnji s partnerima Udruge, a to su nacionalno ili lokalno prisutna poduzeća, naši redovni članovi mogu ostvarivati različite popuste i posebne pogodnosti iz različitih sektora djelatnosti – od kupnje automobila, opreme za djecu ili računala, do realizacije različitih usluga svih vrsta.

 

Osim osmišljavanja Obiteljske kartice, izradili smo mrežnu stranicu sa svim informacijama te smo uspostavili komunikaciju putem društvenih mreža. Krajem 2018. organizirali smo prvu konferenciju za medije i od tada smo imali niz medijskih nastupa na različitim televizijskim i radijskim postajama te na mnogim portalima. Također smo uspostavili vrlo dobre kontakte s institucijama koje izravno ili neizravno utječu na oblikovanje obiteljske politike u Hrvatskoj. Nastojanja Udruge za dobrobit 3plus obitelji prepoznata su i na međunarodnoj razini pa je Udruga primljena i u članstvo Europske konfederacije velikih obitelji – ELFAC.

 

Pred nama je druga godina djelovanja u kojoj ćemo se još više moći baviti konkretnim aktivnostima usmjerenim na ostvarivanje naših ciljeva. Kroz naše ćemo aktivnosti promicati, podržavati, štiti i zastupati interese obitelji s troje ili više djece, te osnaživati integritet 3plus obitelji, jer su kvalitetne i odgovorne obitelji važan nositelj razvoja društva.

OSTALE VIJESTI