Sastanak sa zamjenicom gradonačelnika Grada Zagreba

Sastanak sa zamjenicom gradonačelnika Grada Zagreba

Sastanak je održan 16. studenog 2018. u zajedničkoj koordinaciji udruge Obitelji 3plus i Ureda za demografiju Grada Zagreba. Na sastanku su sudjelovali glavni tajnik ELFAC-a Raúl Sánchez te zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević. Ispred Grada Zagreba sastanku su sudjelovali i pročelnica ureda za demografiju Grada Zagreba Mila Jelavić te predstavnici drugih gradskih ureda. Udrugu Obitelji 3plus na sastanku su predstavljali njen predsjednik Ivan Malbašić te član Upravnog odbora Zlatko Stapić.

 

Glavna tema sastanka bila je mreža Europskih gradova prijatelja velikih obitelji (engl. European Network of Family Friendly Municipalities). Ovom novom inicijativom ELFAC na europskoj razini želi promovirati jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave koje posebnu pažnju pridaju mjerama za osnaživanje obitelji. Da bi postao član ovoga udruženja Grad Zagreb, kao i ostale lokalne zajednice koje to žele postati, mora ispuniti propisane uvjete.

 

Pavičić Vukičević upoznala je Sáncheza o tome što sve Grad Zagreb poduzima kako bi pomogao i olakšao život svim svojim obiteljima, a posebice onima s više djece. Sánchez je tijekom sastanka izrazio zadovoljstvo informacijama te aktivnostima koje Grad Zagreb poduzima za svoje velike obitelji. Izrazio je nadu da će se Zagreb priključiti ovoj inicijativi te mu poželio dobrodošlicu u krug Europskih gradova prijatelja velikih obitelji.

 

Na sastanku se razgovaralo i o mogućnosti uključivanja Grada Zagreba u projekt Europske kartice za velike obitelji. Posjedovanjem takvih kartica velike obitelji dobivaju različite pogodnosti korištenja različitih usluga, odnosno, kupovine različitih artikala izvan matične zemlje u kojoj žive.

OSTALE VIJESTI