Održana osnivačka skupština udruge Obitelji 3plus

Održana osnivačka skupština udruge Obitelji 3plus

U subotu 13. siječnja 2018. održana je osnivačka skupština Udruge obitelji s troje ili više djece (skraćeni naziv: Obitelji 3plus). Osnivačkoj skupštini prethodilo je okupljanje obitelji iz različitih krajeva Hrvatske s troje ili više djece, višemjesečno promišljanje o ciljevima i načinu djelovanja Udruge, izrada Statuta Udruge te ostale pripremne radnje neophodne za početak djelovanja Udruge.

 

Svrha udruge Obitelji 3plus

Nakon rasprave o svrsi Udruge jednoglasno je zaključeno da je ona opravdana i da je potrebno pristupiti osnivanju Udruge. Svrha Udruge je promicanje, podrška, zaštita i zastupanje interesa obitelji s troje ili više djece te osnaživanje njihovog integriteta, jer su kvalitetne i odgovorne obitelji važan nositelj razvoja društva. Udruga Obitelji 3plus osnovana je kao nezavisna, neprofitna, nevladina, nekonfesionalna i nestranačka organizacija.

 

Vodstvo udruge Obitelji 3plus

Za prvog predsjednika udruge Obitelji 3plus jednoglasno je izabran Ivan Malbašić, koji je po funkciji i predsjednik Upravnog odbora. Za ostale članove Upravnog odbora izabrani su Kristian Jambrošić, Ivana Marić, Danijel Pokrajac, Zlatko Stapić, Maja Tenšek i Lana Zrakić Fišter, koja je na prvoj sjednici Upravnog odbora jednoglasno izabrana za dopredsjednicu Udruge. Predsjednik i članovi Upravnog odbora Udruge izabrani su na mandat od četiri godine.

OSTALE VIJESTI